Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ιαπωνία: Σε χαμηλό 15 ετών οι εισαγωγές της σε LNG τον Ιανουάριο

Ιαπωνία: Σε χαμηλό 15 ετών οι εισαγωγές της σε LNG τον Ιανουάριο
Η αξία των εισαγωγών σε ιαπωνικά yen υποχώρησε κατά 22,6% πέρυσι, εν μέσω χαμηλότερων εισαγωγών και πτώσης των spot τιμών του LNG
Σχετικά Άρθρα
Η επαναλειτουργία των πυρηνικών αντιδραστήρων, τα υψηλά αποθέματα φυσικού αερίου και η αυξημένη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έκαναν τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ιαπωνίας τον Ιανουάριο να φτάσουν σε χαμηλό 15 ετών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, τον περασμένο μήνα, η Ιαπωνία εισήγαγε μόλις 6 εκατομμύρια τόνους LNG, με τα επίπεδα αυτά να είναι τα χαμηλότερα που έχουν καταγραφεί από το 2009, καθώς η ζήτηση για το συγκεκριμένο καύσιμο έχει μειωθεί εξαιρετικά τα τελευταία χρόνια.
Παρόλα αυτά, μετά και την έκρηξη της Fukushima το 2011, η Ιαπωνία έγινε η πρώτη ανάμεσα στα ασιατικά κράτη στις εισαγωγές φυσικού αερίου.

Tα πρωτεία των εισαγωγών στην Κίνα

Την περσινή χρονιά ωστόσο, η Ιαπωνία παρέδωσε τα σκήπτρα στην Κίνα, καθώς οι πυρηνικοί αντιδραστήρες στην Ιαπωνία μπαίνουν σταδιακά ξανά σε λειτουργία μετά από σωρεία ελέγχων.
Άλλωστε, στην πυρηνική ενέργεια αρχίζουν να στρέφονται σταδιακά και ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Σημαντικό στοιχείο που έπαιξε επίσης ρόλο στην μείωση των εισαγωγών LNG για την Ιαπωνία, ήταν το γεγονός ότι τα αποθέματα της χώρας σε φυσικό αέριο στο τέλος του περασμένου έτους ήταν αρκετά, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος της ανάγκης για το συγκεκριμένο καύσιμο να μπορούσε να καλυφθεί από τις ήδη υπάρχουσες ποσότητες
Ειδικότερα, το 2023, η Ιαπωνία εισήγαγε 66,15 εκατομμύρια μετρικούς τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου, ποσότητα μειωμένη κατά 8,1% σε ετήσια βάση και με τον χαμηλότερο όγκο εισαγωγών από το 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία του ιαπωνικού Υπουργείου Οικονομικών.
Η αξία των εισαγωγών σε ιαπωνικά yen υποχώρησε κατά 22,6% πέρυσι, εν μέσω χαμηλότερων εισαγωγών και πτώσης των spot τιμών του LNG, ιδίως στο τέλος του 2023, σε σύγκριση με τα ρεκόρ που σημειώθηκαν το 2022 και στις αρχές του 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης