Ενέργεια

Συμφωνία 20ετούς διάρκειας μεταξύ Petronet και QatarEnergy

Συμφωνία 20ετούς διάρκειας μεταξύ Petronet και QatarEnergy
Η ινδική Petronet θα αγοράζει περίπου 7,5 εκατ. τόνους LNG ετησίως από την QatarEnergy
Σχετικά Άρθρα
Μακροπρόθεση σύμβαση με τον μεγαλύτερο εισαγωγέα LNG της Ινδίας υπέγραψε ο κρατικός ενεργειακός κολοσσός QatarEnergy, όπως αναμεταδίδει το lngprime.
Σύμφωνα με την 20ετή συμφωνία πώλησης και αγοράς, η ινδική Petronet θα αγοράζει περίπου 7,5 εκατ. τόνους LNG ετησίως από την QatarEnergy.

Η Petronet ανέφερε σε σημερινή της ανακοίνωσή  ότι το deal αυτό βασίζεται σε προηγούμενη συμφωνία για την προμήθεια περίπου 7,5 εκατ. τόνων LNG ετησίως σε FOB βάση, η οποία υπεγράφη τον Ιούλιο του 1999 για προμήθειες μέχρι το 2028.
Με βάση τη νέα συμφωνία τώρα, οι προμήθειες LNG θα γίνονται σε παραδοτέα βάση (DES) από το 2028 έως το 2048.

Αντίστοιχα με την προηγούμενη συμφωνία, η μεγαλύτερη εταιρεία φυσικού αερίου της Ινδίας GAIL θα παραλάβει το 60% των, η Indian Oil θα παραλάβει το 30% και η Bharat Petroleum θα παραλάβει το 10% των όγκων μετά την επαναεριοποίηση του LNG από τον τερματικό σταθμό Dahej της Petronet.

Ενισχύεται η ενεργειακή αυτάρκεια της Ινδίας

Με το εν λόγω deal, όπως επισημαίνει η Petronet, θα εξασφαλιστεί η ενεργειακή αυτάρκεια της Ινδίας και θα διασφαλιστεί η συνεχής προμήθεια αεριοποιημένου αερίου σε σημαντικούς τομείς, όπως τα λιπάσματα, τα διυλιστήρια και τα πετροχημικά και άλλες βιομηχανίες.
Ο Akshay Kumar Singh, CEO της Petronet, δήλωσε ότι η υφιστάμενη μακροπρόθεσμη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών αντιπροσωπεύει σήμερα περίπου το 35% των εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ινδίας. Συμπλήρωσε επίσης ότι η ανανέωση αυτής της συμφωνίας θα βοηθήσει την Ινδία να γίνει μια οικονομία βασισμένη στο φυσικό αέριο και να αυξήσει το μερίδιο του καυσίμου στο καλάθι πρωτογενούς ενέργειας της Ινδίας στο 15% μέχρι και το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης