Μπαταρία 264 MWh/ 48 MW διάρκειας 5 ωρών στη Χιλή από την Engie (energy-storage)

Μπαταρία 264 MWh/ 48 MW διάρκειας 5 ωρών στη Χιλή από την Engie (energy-storage)

Θα έχει ονομαστική ισχύ 48 MW και θα συνδεθεί το πρώτο εξάμηνο του 2025

Η ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής ενέργειας (IPP) Engie και η Utility ξεκίνησαν την κατασκευή ενός έργου BESS στη Χιλή, διάρκειας 5 ωρών σύμφωνα με το energy-storage.news.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη της κατασκευής του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών Capricornio (BESS) το οποίο θα έχει ονομαστική ισχύ 48 MW και χωρητικότητα 264 MWh.

Θα συνδυαστεί με την ηλιακή φωτοβολταϊκή μονάδα Capricornio ισχύος 88 MW στην περιοχή Antofagasta στα βόρεια η οποία βρίσκεται στην περιοχή της ερήμου Atacama, που συχνά αποκαλείται «το πιο ηλιόλουστο μέρος στη γη».

Η Engie είπε ότι το BESS θα παρέχει ασφάλεια και ευελιξία στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρικής Ενέργειας (SEN) της Χιλής μόλις συνδεθεί το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Τα περισσότερα μεγάλα ηλιακά φωτοβολταϊκά έργα στη Χιλή προσθέτουν αποθήκευση ενέργειας για να μετριάσουν τα τεράστια επίπεδα περικοπής που παρατηρήθηκαν τα τελευταία χρόνια, ενώ αναπτύσσονται μεμονωμένα έργα αποθήκευσης ενέργειας για να αξιοποιήσουν την αγορά χωρητικότητας και τις ευρύτερες ευκαιρίες εμπορίας ενέργειας που καθίστανται δυνατές από ένα νέο νομοσχέδιο πέρασε στα τέλη του 2022.


Άλλα έργα της Engie

Η Engie προσθέτει επίσης ένα BESS στο κοντινό έργο Tamaya Solar (επίσης στην Antofagasta).

Η εταιρεία Inverter και BESS Sungrow παρέχει τις μπαταρίες για αυτό το έργο, ενώ ο προμηθευτής του Capricornio δεν αποκαλύφθηκε.

Θα αποτελείται από 96 εμπορευματοκιβώτια που σημαίνει χωρητικότητα 2,75 MWh ανά εμπορευματοκιβώτιο.

Το 3ο της έργο είναι το Coya BESS και το μεγαλύτερο στη χώρα με 638 MWh, που παρέχεται επίσης από τη Sungrow και πρόκειται να κυκλοφορήσει στο δίκτυο το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Τα 3 συνολικά θα έχουν χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας περίπου 1,3 GWh στη Χιλή, ενώ η Engie, που έχει την έδρα της στο Παρίσι, στοχεύει 10 GW αποθήκευσης ενέργειας παγκοσμίως έως το 2030.

Η Χιλή είναι επίσης ο τόπος ενός έργου BESS το οποίο η IPP Grenergy έχει διεκδικήσει ως το μεγαλύτερο στον κόσμο, με την πρώτη χωρητικότητα 1,1 GWh συνολικών 4,1 GWh που εξασφάλισε από την BYD τον περασμένο μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης