Η Microsoft συμφώνησε για έργο φωτοβολταϊκών 160 εκατ. δολ. στις ΗΠΑ (renews.biz)

Η Microsoft συμφώνησε για έργο φωτοβολταϊκών 160 εκατ. δολ. στις ΗΠΑ (renews.biz)

Αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως το φθινόπωρο του 2024.

Συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με την Recurrent Energy για την απορρόφηση ενέργειας από την τοποθεσία 127MWdc Bayou Galion Solar, υπέγραψε η Microsoft (γνωστή αμερικανική εταιρεία λογισμικού).


Η Recurrent Energy
(θυγατρική της Canadian Solar), εξασφάλισε 160 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε χρηματοδότηση έργου για το έργο Bayou Galion Solar 127 MWdc, που βρίσκεται στο Morehouse Parish στη βορειοανατολική Λουιζιάνα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα renews.biz, η Microsoft Corporation θα αγοράσει το 100% των πιστώσεων ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που παράγει η Bayou Galion Solar για να υποστηρίξει τον στόχο της να είναι αρνητικός στον άνθρακα έως το 2030.

Το έργο βρίσκεται υπό κατασκευή και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως το φθινόπωρο του 2024.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2023, η Λουιζιάνα είχε 145 MW λειτουργικής ικανότητας αποθήκευσης αιολικής, ηλιακής και ενέργειας.

Η Recurrent Energy ξεκίνησε την ανάπτυξη της Bayou Galion Solar το 2018 και ξεκίνησε την κατασκευή τον Δεκέμβριο του 2023.

Έχει επιλέξει την Primoris Renewables Energy ως συνεργάτη μηχανικής, προμηθειών και κατασκευής.

Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή, η Recurrent Energy θα κατέχει και θα εκμεταλλεύεται το έργο ως μέρος της δέσμευσής της να αυξήσει τον αριθμό των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο χαρτοφυλάκιο λειτουργίας της.


Ο Ismael Guerrero (Διευθύνων Σύμβουλος της Recurrent Energy), δήλωσε:
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το επιτυχές κλείσιμο της χρηματοδότησης του έργου και την υπογραφή PPA για την Bayou Galion Solar στη Λουιζιάνα.

Αυτό το έργο αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο καθώς συνεχίζουμε να προάγουμε τον αγωγό μας σε νέες αγορές και να αυξήσουμε την ιδιοκτησία του έργου.

Η Bayou Galion Solar επεκτείνει τη σχέση μας με τους αξιότιμους συνεργάτες μας στη MUFG και δημιουργεί μια νέα σχέση με τη Microsoft, έναν από τους μεγαλύτερους αγοραστές ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στον κόσμο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης