Ενέργεια

Ο μίνι απολογισμός του Euractiv για την εβδομαδιαία ενεργειακή επικαιρότητα

Ο μίνι απολογισμός του Euractiv για την εβδομαδιαία ενεργειακή επικαιρότητα
Οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία έχουν μειώσει τις επενδύσεις στην προμήθεια πετρελαίου και φυσικού αερίου
Σχετικά Άρθρα

H ατζέντα της ενέργειας βρίσκεται σε περίοπτη θέση και πάντα θα συγκεντρώνει σημαντικό ενδιαφέρον του Τύπου σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Το Euractiv σε μια μινι ανασκόπηση της εβδομάδας καταγράφει τις πιο «ζουμερές» ειδήσεις που «βγήκαν» και τις παρουσιάζει.

-Σε λιγότερο από ένα 24ωρο, ανώτατος αξιωματούχος του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ υπερασπίστηκε την παύση του προέδρου Joe Biden στις εγκρίσεις εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

-Η Πολωνία είναι απίθανο να υποστηρίξει τον νέο κλιματικό στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 90% έως το 2040, επικαλούμενη τους οικονομικούς και κοινωνικούς κινδύνους που συνεπάγεται η επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης, ανέφεραν πολωνικά μέσα ενημέρωσης.

-Οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία έχουν μειώσει τις επενδύσεις στην προμήθεια πετρελαίου και φυσικού αερίου, θέτοντας τις καταναλώτριες χώρες προ των ευθυνών τους και αναγκάζοντάς τες να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για την COP28

-Βρετανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ρεκόρ παραγωγής ενέργειας από σύντηξη, κάνοντας χρήση των σχετικών μηχανών Joint European Torus (JET).


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης