Ενέργεια

Ινδία: Καμία ανησυχία για το πετρέλαιο του OPEC όσο υπάρχει Ρωσία

Ινδία: Καμία ανησυχία για το πετρέλαιο του OPEC όσο υπάρχει Ρωσία
Ο Ινδός υπουργός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Hardeep Singh Puri, ανέφερε πως υπάρχει όχι μόνο αρκετό πετρέλαιο στον κόσμο αλλά και αρκετοί νέοι προμηθευτές
Καθόλου δεν ανησυχούν την Ινδία οι συνεχείς περικοπές παραγωγής πετρελαίου από τον OPEC, ούτε και η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να εγκαταλείψει τα σχέδια επέκτασης της παραγωγής της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ινδός υπουργός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Hardeep Singh Puri, ανέφερε πως υπάρχει όχι μόνο αρκετό πετρέλαιο στον κόσμο αλλά και αρκετοί νέοι προμηθευτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ινδία αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού πετρελαίου στον κόσμο.

Την περασμένη βδομάδα η Saudi Aramco ανακοίνωσε πως κατόπιν βασιλικής εντολής, σταματάει τις εργασίες της για την επέκταση της παραγωγής της στα 13 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, διατηρώντας την στα 12 εκατομμύρια βαρέλια.
Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα επικαιροποιήσει τα σχέδια κεφαλαιουχικών δαπανών για το έτος τον Μάρτιο, όταν θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2023.  

«Αν οι Σαουδάραβες ή οποιοσδήποτε άλλος πει ότι δεν θέλει να παράγει, νομίζω ότι έχουν το δικαίωμα να το κάνουν», δήλωσε ο Puri στο Bloomberg.

Ο καλύτερος πελάτης της Ρωσίας

Η Ινδία εισάγει περισσότερο από το 80% του αργού που καταναλώνει και στοχεύει να διαφοροποιήσει τις πηγές προμήθειας πετρελαίου, αναζητώντας να αγοράσει βαρέλια σε τιμές ευκαιρίας, μεταξύ άλλων και από τη Ρωσία.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Ινδία αύξησε σημαντικά τις εισαγωγές ρωσικού αργού σε σημείο που η Ρωσία έγινε ο κορυφαίος προμηθευτής της σε αργό πετρέλαιο, μπροστά από τους παραγωγούς της Μέσης Ανατολής και τα μέλη του OPEC, το Ιράκ και τη Σαουδική Αραβία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Puri δήλωσε στο CNBC στα πλαίσια του India Energy Week, ότι η Ινδία διατηρεί τις τιμές του πετρελαίου σε χαμηλότερα επίπεδα αγοράζοντας πετρέλαιο από τη Ρωσία.

«Ο κόσμος είναι ευγνώμων στην Ινδία για την αγορά ρωσικού πετρελαίου. Αν αρχίσουμε να αγοράζουμε περισσότερο πετρέλαιο από τη Μέση Ανατολή, η τιμή του πετρελαίου δεν θα είναι στα 75 ή 76 δολάρια, αλλά στα 150 δολάρια», σχολίασε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης