Ενέργεια

Η Japex βλέπει τις ΗΠΑ ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό για εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου

Η Japex βλέπει τις ΗΠΑ ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό για εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου

Παρά τους πολιτικούς κινδύνους των φετινών εκλογών

 

Η Japan Petroleum Exploration (Japex) βλέπει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τον πιο ελκυστικό επενδυτικό προορισμό για εξερεύνηση και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, παρά τους πολιτικούς κινδύνους που ενέχουν οι φετινές εκλογές, δήλωσε την Παρασκευή ο ανώτερος διευθύνων σύμβουλός της.

«Με τον πλούτο των φυσικών πόρων, το χαμηλό κόστος παραγωγής και την καλά ανεπτυγμένη υποδομή, θεωρούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τον πιο δελεαστικό επενδυτικό προορισμό για E&P αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Michiro Yamashita, ανώτερος διευθύνων σύμβουλος, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Yamashita, που πρόκειται να γίνει πρόεδρος της Japex από την 1η Απριλίου, είπε ότι η κίνηση των ΗΠΑ να παύσουν τις εγκρίσεις για εκκρεμείς και μελλοντικές αιτήσεις για εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από νέα έργα ήταν μια έκπληξη και δημιούργησε ανησυχίες.

Το φυσικό αέριο και το LNG πρόκειται να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στη διευκόλυνση της ενεργειακής μετάβασης και οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο, έχουν υιοθετήσει μια ιδιαίτερα εσωστρεφή πολιτική, όταν θα πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στη στήριξη της παγκόσμιας οικονομίας και της μετάβασης σε αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής, επεσήμανε ο Yamashita.
«Δεδομένων των εσωστρεφών πολιτικών υπό τον Donald Trump, πρέπει να προσέχουμε τον πολιτικό κίνδυνο των ΗΠΑ σε κάποιο βαθμό, ανεξάρτητα από το αν οι Δημοκρατικοί ή οι Ρεπουμπλικάνοι βγουν νικητές στις φετινές εκλογές», σημείωσε.
Ωστόσο, η παύση δεν θα είχε άμεσο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις ή στα κέρδη της Japex και η εταιρεία δεν θα διώξει την επένδυσή της στις ΗΠΑ, είπε η Yamashita.
«Δεν σκεφτόμαστε να επιβραδύνουμε τον ρυθμό των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ», τόνισε.

Η Japex ανέφερε την Παρασκευή πτώση 15,6% στα καθαρά κέρδη Απριλίου-Δεκεμβρίου στα 36,5 δισεκατομμύρια γιεν (244 εκατομμύρια δολάρια) λόγω χαμηλότερων τιμών ενέργειας και μειωμένου μερίσματος από το πετρελαϊκό έργο Sakhalin 1 στη Ρωσία.
Έμεινε στην πρόβλεψή της για κέρδη 45 δισεκατομμυρίων γιεν για ολόκληρο το έτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης