Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η εκδίκηση κατά της Δύσης είναι ο αγώνας ζωής για τον Πούτιν

Bloomberg: Η εκδίκηση κατά της Δύσης είναι ο αγώνας ζωής για τον Πούτιν

Μέσω του πολέμου στην Ουκρανία ο Πρόεδρος της Ρωσίας δείχνει ότι δεν ξέχασε τι έγινε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης

Τον πραγματικό στόχο του Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, προσπαθεί να ανιχνεύσει το έγκριτο Πρακτορείο Ειδήσεων Bloomberg το οποίο θεωρεί ότι πρόκειται για προσωπική υπόθεση του Ρώσου Προέδρου.

Δεν παραλείπει ακόμη να κάνει μνεία στις ενστάσεις μερίδας των ΗΠΑ (ανταγωνίστριας της Ρωσίας) για την τακτική που ακολουθούν στη ρωσοουκρανική πολεμική σύρραξη, με αφορμή τις επικείμενες αμερικάνικες προεδρικές εκλογές.

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στις 13/2/2023 αναφέρεται στα νεανικά χρόνια του ηγέτη της Ρώσικης Δημοκρατίας και τις επιρροές που είχε.

«Μεγάλωσε ως νεαρός κουκουλοφόρος στους δρόμους της Αγίας Πετρούπολης η οποία στη σοβιετική περίοδο ονομαζόταν Λένινγκραντ» όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, ο Πούτιν στοχεύει σε νοκ-άουτ γροθιά εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ.

Καθοδηγούμενος από ένα μείγμα αγανάκτησης και θυμού, θέλει να αποκαταστήσει τη Ρωσία ως σκληρή γείτονα και να εκδικηθεί γι’ αυτό που θεωρεί ως απώλεια σεβασμού μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Είναι ο καθοριστικός αγώνας της ζωής του και η νίκη θα αναδιαμόρφωσε την παγκόσμια τάξη προς όφελος του Πούτιν. Οι προεδρικές εκλογές τον επόμενο μήνα σίγουρα θα του δώσουν 6 χρόνια ακόμα για να προσπαθήσει.

Η Ουκρανία παλεύει για την ύπαρξή της στον πόλεμο που την επόμενη εβδομάδα μπαίνει στον 3ο χρόνο.

Μέχρι στιγμής, οι σύμμαχοί της στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη έχουν ενταθεί με όπλα δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσουν στην αντίσταση στην επιθετικότητα του Πούτιν.

 

Οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ για τη βοήθεια στην Ουκρανία

Στις ΗΠΑ, πληθαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι φωνές κατά της στάσης της κυβέρνησης Μπάιντεν στο θέμα του πολέμου μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων.

Η διαφωνία των Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ για τη συνέχιση του εξοπλισμού της Ουκρανίας αυξάνεται, τροφοδοτούμενη από την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Έλον Μασκ υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει τρόπος στην κόλαση» να χάσει ο Πούτιν στην Ουκρανία και προέτρεψε να σταματήσει η αμερικανική χρηματοδότηση προς το Κίεβο.

Αυτό έγινε αφότου ο Τραμπ δήλωσε ότι θα άφηνε τη Ρωσία να κάνει «ό,τι θέλει» στους συμμάχους του ΝΑΤΟ που δεν εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις τους για αμυντικές δαπάνες εάν επανεκλεγεί.

Για τον Πούτιν, όλα είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι ότι οι αντίπαλοί του στη Δύση μπορεί να ρίξουν λευκή πετσέτα στη μάχη των θελήσεων για την Ουκρανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης