Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: Η Βουλή θα ψηφίσει νομοσχέδιο για την ανατροπή της παύσης εξαγωγών LNG του Biden

ΗΠΑ: Η Βουλή θα ψηφίσει νομοσχέδιο για την ανατροπή της παύσης εξαγωγών LNG του Biden

Η παύση έχει συναντήσει έντονη αντίδραση από τους Ρεπουμπλικάνους που λένε ότι θα βλάψει τις θέσεις εργασίας και την ενεργειακή ασφάλεια των συμμάχων

 

Η Βουλή των ΗΠΑ αναμένεται να ψηφίσει την Πέμπτη ένα νομοσχέδιο που επιχειρεί να αφαιρέσει την εξουσία της κυβέρνησης του προέδρου Joe Biden να παγώσει τις εγκρίσεις των εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου.


Εάν εγκριθεί από τη Βουλή που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, το νομοσχέδιο πιθανότατα θα συναντήσει εμπόδια στη Γερουσία που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, εάν τεθεί σε ψηφοφορία.
Το νομοσχέδιο που χρηματοδοτείται από τον εκπρόσωπο August Pfluger, για την παραγωγή φυσικού αερίου στο Τέξας, θα αφήσει την ανεξάρτητη Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας ως το μοναδικό όργανο που θα εγκρίνει έργα LNG.

«Πιστεύουμε ότι μπορεί να σηματοδοτήσει περισσότερο μια προσπάθεια ανταλλαγής μηνυμάτων και την αρχή συζήτησης παρά ένα τέλος της παύσης, καθώς το νομοσχέδιο φαίνεται απίθανο να περάσει στη Γερουσία», ανέφερε η μη κομματική ερευνητική ομάδα ενεργειακής πολιτικής ClearView Energy Partners σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Εγκρίσεις

Ο Biden διέκοψε τις εγκρίσεις στα τέλη του περασμένου μήνα για εξαγωγές σε μεγάλες αγορές στην Ευρώπη και την Ασία, προκειμένου να ρίξει μια «σκληρή ματιά» στις περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις της ακμάζουσας επιχείρησης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG πέρυσι και οι εξαγωγές τους αναμένεται να διπλασιαστούν μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η παύση έχει συναντήσει έντονη αντίδραση από τους Ρεπουμπλικάνους που λένε ότι θα βλάψει τις θέσεις εργασίας και την ενεργειακή ασφάλεια των συμμάχων, ειδικά στην Ευρώπη, όπου οι χώρες προσπαθούν να μειώσουν την εξάρτηση από το φυσικό αέριο από τη Ρωσία μετά την πλήρη εισβολή της στην Ουκρανία το 2022. Οι Δημοκρατικοί ήταν επίσης επιφυλακτικοί σχετικά με την παύση, λέγοντας ότι θα πιέσουν για να τη σταματήσουν, εάν έχει επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας.
Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Maros Sefcovic δήλωσε αυτή την εβδομάδα μετά τη συνάντηση με αξιωματούχους του Biden ότι η παύση δεν θα έχει αντίκτυπο στις προμήθειες των ΗΠΑ στην Ευρώπη τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια. Ο Sefcovic είπε ότι οι ΗΠΑ είναι τώρα ο «παγκόσμιος εγγυητής της ενεργειακής ασφάλειας» και η ευθύνη τους υπερβαίνει την Ευρώπη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης