Η Αυστραλία αναζητά ανατροφοδότηση για υπεράκτια έργα έως και 20 GW στον Ινδικό Ωκεανό

Η Αυστραλία αναζητά ανατροφοδότηση για υπεράκτια έργα έως και 20 GW στον Ινδικό Ωκεανό

Η περίοδος διαβούλευσης των σχετικών προτάσεων λήγει στις 3 Μαΐου 2024 (renews.biz)

Η Αυστραλιανή Κυβέρνηση αναζητά ανατροφοδότηση σχετικά με τα οφέλη και τις επιπτώσεις της μελλοντικής ανάπτυξης υπεράκτιων έργων σε μια προτεινόμενη περιοχή στον Ινδικό Ωκεανό, έξω από την περιοχή Bunbury στη Δυτική Αυστραλία, σύμφωνα με δημοσίευμα του renews.biz.

Η συγκεκριμένη τοποθεσία απέχει τουλάχιστον 20 χιλιόμετρα από την ακτή, διαθέτει ποιοτικούς αιολικούς πόρους και μερικά σχετικά ρηχά νερά.

Η προτεινόμενη ζώνη Bunbury είναι ένα ιδανικό μέρος για υπεράκτια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των ανέμων υψηλής ταχύτητας στον Ινδικό Ωκεανό, της γειτνίασής της με μεγάλους χρήστες ενέργειας και θα μπορούσε να επιτρέψει την ανάπτυξη υπεράκτιου αιολικού ρεύματος έως και 20 GW.

Η Δυτική Αυστραλία είναι η 6η περιοχή που θεωρείται κατάλληλη (δυνητικά) για μελλοντικά μεγάλης κλίμακας υπεράκτια αιολικά έργα στην Αυστραλία.

Οι δύο πρώτες κατάλληλες περιοχές έχουν δηλωθεί στα ανοιχτά της ακτής Gippsland της Victoria και στην περιοχή Hunter της NSW.

 

Προτάσεις

Οι προτάσεις στην περιοχή του Νότιου Ωκεανού στα ανοιχτά της Βικτώριας και της Νότιας Αυστραλίας και στην περιοχή Illawarra της NSW έχουν ολοκληρώσει την αρχική τους φάση διαβούλευσης με την κοινότητα.

Οι μελλοντικές προτάσεις έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας πρέπει να μοιράζονται τη θαλάσσια περιοχή με άλλους χρήστες και ενδιαφέροντα. Η ανατροφοδότηση θα βοηθήσει στην ενημέρωση της απόφασης του Υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας σχετικά με το εάν η προτεινόμενη περιοχή είναι κατάλληλη για υπεράκτια αιολική ανάπτυξη.

Η περίοδος διαβούλευσης λήγει την Παρασκευή 3 Μαΐου 2024.

Η Copenhagen Energy (δανέζικη εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) ανακοίνωσε ότι «η διαβούλευση σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην WA».

 

Ο Joy Francis-Hayes (Διευθυντής Ενεργειακής Ανάπτυξης της Κοπεγχάγης), είπε ότι «το προτεινόμενο έργο της εταιρείας Leeuwin Offshore Wind Farm βρίσκεται σε ιδανική θέση για να λειτουργήσει εντός της ζώνης που περιγράφεται από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και είναι κοντά στην υπάρχουσα υποδομή μεταφοράς.

Για πρώτη φορά έχουμε μια ένδειξη της περιοχής που προτείνεται για την πρώτη υπεράκτια ζώνη ανέμου της WA.

Εργαζόμαστε στο WA εδώ και 3 χρόνια, διεξάγοντας αρχικές μελέτες πεδίου εφαρμογής, αξιολογώντας τους αιολικούς πόρους του WA και συζητώντας με μια σειρά ενδιαφερόμενων μερών από την κυβέρνηση και τη βιομηχανία έως τις κοινότητες για να κατανοήσουμε τις ανησυχίες τους και πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε κατά την ανάπτυξη του έργου μας.

Υπάρχει ακόμη σημαντική δουλειά που πρέπει να γίνει για να ληφθούν όλες οι εγκρίσεις σχεδιασμού και αδειών.

Αυτή η περίοδος διαβουλεύσεων είναι μόνο η αρχή».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης