Τα πράσινα «κλικ» της Google - Ενέργεια από αιολικά πάρκα στην Ολλανδία

Τα πράσινα «κλικ» της Google - Ενέργεια από αιολικά πάρκα στην Ολλανδία
Συμφωνώντας να χρησιμοποιήσει 478 MW ενέργειας από τα νέα αιολικά έργα Crosswind και Ecowende, η Google δίνει νέα ώθηση στις ΑΠΕ
Οι λύσεις για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα βρίσκονται παντού γύρω μας. Απλά πρέπει να ξέρουμε πού να ψάξουμε.

Η πιο πρόσφατη από τις λύσεις αυτές έρχεται μετά τη νέα συμφωνία για ανάπτυξη ΑΠΕ μεταξύ της Google και υπεράκτιων αιολικών πάρκων στις Κάτω Χώρες.

Αυτή η αγορά καθαρής ενέργειας που αποτελεί ρεκόρ έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει τον ενεργειακό εφοδιασμό της Google σε πράσινο και να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα παγκοσμίως.

Συμφωνώντας να χρησιμοποιήσει 478 MW ενέργειας από τα νέα αιολικά έργα Crosswind και Ecowende, η Google δίνει νέα ώθηση στις ΑΠΕ, δείχνοντας τον δρόμο προς την καθαρή ενέργεια.

Το ύψος της σύμβασης αποδεικνύει ότι οι μεγάλες εταιρείες εκδηλώνουν μεγάλο ενθουσιασμό όταν δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

Αυτή η συμφωνία-ορόσημο αποδεικνύει ότι οι καθημερινές επιλογές των κολοσσών μπορούν να οδηγήσουν σε λύσεις για την κλιματική αλλαγή, επιταχύνοντας έτσι την παγκόσμια πράσινη μετάβαση.

Η ευθύνη βαραίνει και τους πολίτες

Όσο αυξάνεται η προσφορά καθαρής ενέργειας, τόσο οι πηγές ενέργειας γίνονται πιο προσιτές και προσβάσιμες και για τα νοικοκυριά, από την αλλαγή της πηγής ενέργειας των σπιτιών μέχρι και την επιλογή απλών καταναλωτικών προϊόντων.

Όπως η Google, έτσι και οι πολίτες μπορούν να κάνουν την πράσινη ενέργεια και τη βιωσιμότητα φιλοδοξία στη ζωή τους, υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις που στρέφονται σε πιο οικολογικές επιλογές.

Όπως δήλωσε ο Matt Brittin, πρόεδρος της Google στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική: «Στη Google, γνωρίζουμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι στην κορυφή του μυαλού πολλών χρηστών μας, με το ενδιαφέρον για την ενεργειακή κρίση να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών το 2023. Γι' αυτό δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε βιώσιμες λύσεις για τους χρήστες μας, τις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις και τις δικές μας δραστηριότητες. Η φιλοδοξία μας να λειτουργούμε με ενέργεια χωρίς άνθρακα όλο το εικοσιτετράωρο έως το 2030 απαιτεί καθαρές ενεργειακές λύσεις σε κάθε δίκτυο όπου δραστηριοποιούμαστε».
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης