Ενέργεια

Granholm (ΥΠΕΝ - ΗΠΑ): H παύση του LNG δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με τους συμμάχους

Granholm (ΥΠΕΝ - ΗΠΑ): H παύση του LNG δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με τους συμμάχους

 H παύση θα επηρεάσει 12 έργα αλλά όχι τυχόν υπάρχουσες εγκρίσεις εξαγωγής LNG σύμφωνα με την υπουργό Ενέργειας

 

Η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Jennifer Granholm δήλωσε την Τετάρτη ότι η παύση της κυβέρνησης στις εγκρίσεις εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με τους συμμάχους που εισάγουν το καύσιμο.

«Η ουσία είναι ότι αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει καμία σχέση που έχουμε με τους συμμάχους ή την ικανότητά τους να έχουν πρόσβαση στην ενέργεια», δήλωσε η Granholm σε εκδήλωση στο National Press Club.
Δεν θα προσέφερε ένα χρονοδιάγραμμα για την παύση, την οποία ανακοίνωσε ο πρόεδρος Joe Biden τον Ιανουάριο, εκτός από το ότι θα διαρκούσε «μήνες».

Την Παρασκευή, ο Amos Hochstein, ανώτερος σύμβουλος Biden, είπε στην al Arabiya English ότι η παύση μπορεί να διαρκέσει περίπου 10 έως 14 μήνες. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το πάγωμα θα διαρκέσει και μετά τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Η Granholm είπε ότι η παύση, η οποία θα εξετάσει τις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κλιματικές επιπτώσεις της αναπτυσσόμενης επιχείρησης, θα επηρεάσει 12 έργα αλλά όχι τυχόν υπάρχουσες εγκρίσεις εξαγωγής LNG.
Οι ΗΠΑ ανέλαβαν πέρυσι τα ηνία ως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο και η ικανότητά τους να εξάγουν το καύσιμο αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2030 με κατασκευαστικά έργα που έχουν πλήρεις εγκρίσεις.

Ξεχωριστά, η Granholm είπε ότι οι ΗΠΑ αναπληρώνουν σταδιακά το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου, με αγορές εκατομμυρίων βαρελιών το μήνα μετά από ρεκόρ πώλησης από το απόθεμα έκτακτης ανάγκης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022. Αλλά η Granholm είπε ότι οι ΗΠΑ προσέχουν να μην κάνουν οτιδήποτε θα επηρεάσει την παγκόσμια προσφορά με τις επαναγορές.
«Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι... δεν κάνουμε τίποτα που θα αφαιρέσει την προσφορά από την αγορά σε μια εποχή που οι τιμές μπορεί να είναι υψηλές, αν και θα σημειώσω ότι οι τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά μετά την εισβολή στην Ουκρανία» είπε η Granholm.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης