Ενέργεια

Δανία: Στο ...αρχείο η έρευνα για τις εκρήξεις στους αγωγούς του Nord Stream

Δανία: Στο ...αρχείο η έρευνα για τις εκρήξεις στους αγωγούς του Nord Stream
Η Ρωσία και η Δύση, σε αντιπαράθεση για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους, έδειξαν ο ένας τον άλλον με το δάχτυλο

Η Δανία ανακοίνωσε ότι τερμάτισε την έρευνά της σχετικά με τις εκρήξεις που σημειώθηκαν το 2022 στους αγωγούς Nord Stream που μεταφέρουν ρωσικό αέριο στη Γερμανία, και έγινε το δεύτερο κράτος που το έπραξε, αφού η Σουηδία πάγωσε κι αυτή μια ξεχωριστή έρευνα.

Οι αγωγοί πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων Nord Stream 1 και 2 που μεταφέρουν φυσικό αέριο κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα υπέστησαν ρήγμα από μια σειρά εκρήξεων στην οικονομική ζώνη της Σουηδίας και της Δανίας τον Σεπτέμβριο του 2022, απελευθερώνοντας τεράστιες ποσότητες μεθανίου στον αέρα.

Η Ρωσία και η Δύση, σε αντιπαράθεση για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους, έδειξαν ο ένας τον άλλον με το δάχτυλο. Ωστόσο, και οι δύο έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη και κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

«Δεν υπάρχουν επαρκείς λόγοι για την άσκηση ποινικής δίωξης στη Δανία … και ως εκ τούτου η αστυνομία της Κοπεγχάγης αποφάσισε να ολοκληρώσει την ποινική έρευνα για τις εκρήξεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Δανίας, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η Σουηδία νωρίτερα αυτό το μήνα έπαυσε την έρευνά της για τις εκρήξεις λέγοντας ότι δεν έχει δικαιοδοσία στην υπόθεση, αλλά παρέδωσε τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν σε Γερμανούς ερευνητές, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη δημοσιεύσει κανένα πόρισμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης