Υπεράκτια : Ολοκληρώθηκε η περιβαλλοντική μελέτη για το New England 2,6 GW

Υπεράκτια : Ολοκληρώθηκε η περιβαλλοντική μελέτη για το New England 2,6 GW

Το Γραφείο Διαχείρισης Ενέργειας Ωκεανών (BOEM) εκτιμά ότι θα τροφοδοτήσει πάνω από 900.000 σπίτια

Το Γραφείο Διαχείρισης Ενέργειας Ωκεανών  ολοκλήρωσε την περιβαλλοντική του ανασκόπηση της προτεινόμενης ζώνης έργου New England Wind, ισχύος 2600 MW, ανοιχτά της Μασαχουσέτης.


Το BOEM εκτιμά ότι το προτεινόμενο σχέδιο θα παράγει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 900.000 σπίτια.

«Η ποικίλη δημόσια συμβολή ήταν απαραίτητη για την προσεκτική και ενδελεχή ανάλυση του BOEM σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του προτεινόμενου έργου New England Wind.

Αυτό το έγγραφο καταδεικνύει τη σταθερή πρόοδο της κυβέρνησης προς την επίτευξη στόχων καθαρής ενέργειας που θα βελτιώσουν τη ζωή των Αμερικανών τώρα και στο μέλλον», δήλωσε η Elizabeth Klein (Διευθύντρια του BOEM).

Το έργο New England Wind βρίσκεται περίπου 20 ναυτικά μίλια νότια του Marthas Vineyard της Μασαχουσέτης και περίπου 24 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Nantucket.

 

Εκκρεμότητες για την πραγματοποίηση του έργου

Η Park City, LLC, υπέβαλε ένα σχέδιο έργου 2 φάσεων που περιλαμβάνει έως και 129 ανεμογεννήτριες, με έως και 5 υπεράκτια καλώδια εξαγωγής που θα μεταδίδουν ηλεκτρική ενέργεια στα χερσαία συστήματα μετάδοσης στην πόλη Barnstable και την κομητεία του Μπρίστολ.

Η Ειδοποίηση διαθεσιμότητας μιας τελικής δήλωσης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το προτεινόμενο αιολικό πάρκο της Park City Wind LLC της Νέας Αγγλίας στην ανοικτή θάλασσα της Μασαχουσέτης, του Ρόουντ Άιλαντ και της Νέας Υόρκης, θα δημοσιευθεί στο Ομοσπονδιακό Μητρώο την 1η Μαρτίου.

Η τελική δήλωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων αναλύει τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων που ορίζονται στο σχέδιο κατασκευής και λειτουργίας του έργου New England Wind και εύλογες εναλλακτικές λύσεις. Το Final EIS είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο του BOEM.

Το BOEM σχεδιάζει να εκδώσει ένα αρχείο απόφασης σχετικά με το εάν θα εγκρίνει το έργο το νωρίτερο τον Απρίλιο του 2024. Εάν το έργο εγκριθεί, το αρχείο απόφασης θα προσδιορίσει επίσης τυχόν όρους έγκρισης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης