Ενέργεια

Όλες οι τιμές των πράσινων τιμολογίων τον Μάρτιο

Όλες οι τιμές των πράσινων τιμολογίων τον Μάρτιο
Τα πιο ανταγωνιστικά τιμολόγια στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος παραμένουν τα πράσινα, καθώς οι τιμές τους το Μάρτιο κινήθηκαν από 8,182 μέχρι 11,5 λεπτά η κιλοβατώρα.

Το ειδικό τιμολόγιο στο οποίο αυτόματα μετέπεσαν όλοι οι καταναλωτές από την αρχή του έτους, ευνοημένο από την πτωτική πορεία των τιμών ενέργειας και τον ανταγωνισμό, δικαιώνει τον υπουργό Ενέργειας που το πρότεινε. Κάθε μηνα οι τιμές του αποτελούν αναφορά για την πορεία των τιμών των υπολοίπων τιμολογίων κρατώντας θερμό τον ανταγωνισμό.

Το χαμηλότερο πράσινο τιμολόγιο του Μαρτίου  με τιμή τα 8,182 λεπτά/κιλοβατώρα είναι από την ΕΛΙΝ ενώ σε χαμηλότερα επίπεδα από τον προηγούμενο μήνα κινήθηκαν  όλες οι εταιρείες προμήθειας .

Κι αυτό γιατί οι τιμές τους, ακολουθώντας τον τύπο που τις καθορίζει  με τους συντελεστές διακύμανσης αποτύπωσαν τις μειωμένες τιμές χονδρεμπορικής τον Φεβρουάριο. Κάποιες εταιρείες αύξησαν ή μείωσαν τις  εκπτώσεις προσαρμόζοντας την τιμή στα επίπεδα που ήθελαν.

 Για πράδειγμα η έκπτωση της ΔΕΗ μειώθηκε στο 10% για το Μάρτιο από 20% που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Η τελική τιμή  εξαρτάται από την τιμολογιακή πολιτική του κάθε προμηθευτή, και το πόσο θέλει να είναι ο πιο ανταγωνιστικός στην αγορά και να προσελκύει πελάτες ή να  διατηρεί το πελατολόγιό του, και να στηρίζει  τα υπόλοιπα τιμολόγια που διαθέτει.

Συνολικά το Μάρτιο οι τιμές στα πράσινα κινούνται από  8,182-11,907 λεπτά/κιλοβατώρα, από 11 έως 14,6 λεπτά που ήταν η τιμή της κιλοβατώρας το Φεβρουάριο,

Και για αυτό το μήνα το χαμηλότερο πράσινο τιμολόγιο προσφέρει η ΕΛΙΝ  με 8,182 λεπτά/κιλοβατώρα  από 11,7 λεπτά/κιλοβατώρα  του Φεβρουαρίου.

Η elpedison προσφέρει το πράσινο τιμολόγιο στα  9,898 λεπτά/κιλοβατώρα για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και στα 10,760 λεπτά για τις υπόλοιπες.

Η ΗΡΩΝ για το Μάρτιο έχει τιμή  10,304 λεπτά/κιλοβατώρα στο πράσινο τιμολόγιο με έκπτωση συνέπειας 15% από τα 13,9 λεπτά/κιλοβατώρα  που είχε το πράσινο τιμολόγιό της το Φεβρουάριο.

Η τιμή της Volton διαμορφώθηκε στα 10,306 λεπτά/κιλοβατώρα, με αρχική έκπτωση και έκπτωση συνέπειας, από 12,48 λεπτά που ήταν τον Φεβρουάριο. 

Η Ζενίθ προσφέρει το πράσινο τιμολόγιο με τιμή 10,467 λεπτά/κιλοβατώρα και πάγιο 5 ευρώ.

Η Protergia  ακολουθεί με τιμή στα 10,776 λεπτά / κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και 17,76 λεπτά χωρίς έκπτωση συνέπειας.

Η ΔΕΗ δίνει τιμή 10,827 λεπτά/κιλοβατώρα για καταναλώσεις εως 500 κιλοβατώρες. και 11,907 λεπτά /κιλοβατώρα, για πάνω από 500 κιλοβατώρες.

Η Φυσικό Αέριο έδωσε τιμή στο πράσινο τιμολόγιο για το Μάρτιο στα 11,165 λεπτά/κιλβατωρα με έκπτωση συνέπειας ή 13,665 χωρίς, με πάγιο 5 ευρώ.

Η WE Energy έχει τιμή στο πράσινο του Μαρτίου 11,23 λεπτά/κιλοβατώρα.

Η NRG για το Μάρτιο δίνει το πράσινο τιμολόγιο στα 11,5 λεπτά/κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας. Χωρίς έκπτωση συνέπειας η τιμή είναι 19 λεπτά/κιλοβατώρα.

Η τιμή Μαρτίου για το πράσινο τιμολόγιο της Volterra  ειναι 11,5 λεπτά/ κιλοβατώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης