Ενέργεια

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, μειωθηκαν της βενζίνης

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, μειωθηκαν της βενζίνης

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια στα 448,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε την 1η Μαρτίου

 

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα λιγότερο από το αναμενόμενο καθώς οι τιμές διύλισης ενισχύθηκαν απότομα, αλλά τα αποθέματα καυσίμων υποχώρησαν περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) την Τετάρτη.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν για έκτη συνεχή εβδομάδα, κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια στα 448,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με την EIA. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει σε δημοσκόπηση του Reuters άνοδο 2,1 εκατομμυρίων βαρελιών.

Οι ροές αργού διυλιστηρίου αυξληθηκαν κατά 594.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) στα 15,3 εκατομμύρια bpd. Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 3,4 ποσοστιαίες μονάδες στο 84,9% της συνολικής χωρητικότητας, το υψηλότερο επίπεδο σε έξι εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 4,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 239,7 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για 1,6 εκατομμύρια βαρέλια.​
Τα αποθέματα αποστάγματος που περιλαμβάνει το ντίζελ και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκε κατά 4,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα στα 117 εκατ. βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 665.000 βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.
Οι δείκτες αναφοράς του πετρελαίου αυξήθηκαν μετά τα στοιχεία, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent να διαπραγματεύονται στα 83,90 δολάρια το βαρέλι, αυξημένα κατά 2,3%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate αυξήθηκαν 2,34 δολάρια ή 3%, στα 80,49 δολάρια το βαρέλι.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 1,8% και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ντίζελ με εξαιρετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο αυξήθηκαν 2,5%.
Τα αποθέματα αργού στο Cushing, Oklahoma, κόμβος παράδοσης αυξήθηκαν κατά 701.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 928.000 bpd, σύμφωνα με την EIA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης