Ενέργεια

Κίνα: Αύξηση 23,6% στις εισαγωγές σε φυσικό αέριο Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Κίνα: Αύξηση 23,6% στις εισαγωγές σε φυσικό αέριο Ιανουάριο και Φεβρουάριο
Το Πεκίνο πλήρωσε περίπου 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τις εισαγωγές φυσικού αερίου
Οι εισαγωγές φυσικού αερίου της Κίνας, συμπεριλαμβανομένου και του LNG, αυξήθηκαν κατακόρυφα το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του τρέχοντος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία.

Με βάση το LNG Prime, οι εισαγωγές φυσικού αερίου κατά τους δύο πρώτους μήνες φέτος ανήλθαν σε περίπου 22,10 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 23,6% σε σύγκριση με 17,87 εκατομμύρια τόνους την ίδια περίοδο του 2023, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων.

Το Πεκίνο πλήρωσε περίπου 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τις εισαγωγές φυσικού αερίου κατά την περίοδο αυτή, σημειώνοντας πτώση 5,5% σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο.

Αύξηση και στις εισαγωγές LNG

Αρκετά δημοσιεύματα ανέφεραν παλιότερα ότι οι Κινέζοι αγοραστές αγόραζαν φορτία LNG spot λόγω των χαμηλών τιμών JKM και επίσης για να ανασυγκροτήσουν τα αποθέματα μετά τις διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους.

Η χώρα έλαβε περίπου 71,32 εκατ. τόνους την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για αύξηση σε σύγκριση με περίπου 63,44 εκατ. τόνους LNG το 2022, όταν οι εισαγωγές μειώθηκαν λόγω των πολύ υψηλών τιμών και της καραντίνας λόγω Covid.

Τέλος, οι εισαγωγές LNG της Κίνας το 2023 μειώθηκαν σε σύγκριση με το ρεκόρ των 78,93 εκατ. τόνων το 2021

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης