Ενέργεια

Ολοκληρώνεται η κατασκευή FPSO από την BW – Σε λειτουργία από το 2025 στην Αυστραλία

Ολοκληρώνεται η κατασκευή  FPSO από την BW – Σε λειτουργία από το 2025 στην Αυστραλία
Το FPSO θα έχει δυναμικότητα επεξεργασίας έως και 800 εκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου ανά ημέρα
Η νορβηγική εταιρεία BW Offshore, ολοκληρώνει την τελική φάση της κατασκευής ενός πλωτού σκάφους αποθήκευσης και εκφόρτωσης παραγωγής (FPSO), το οποίο προορίζεται για ένα κοίτασμα φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας.

Όπως αναφέρει το Offshore Energy, πιθανότατα το FPSO θα είναι έτοιμο το 2025.

Με την κατασκευή του κύτους, της οροφής, του πυργίσκου και του συστήματος πρόσδεσης του FFSO να έχουν ολοκληρωθεί κατά 98%, 94% και 96% αντίστοιχα, η νορβηγική εταιρεία υπογραμμίζει ότι το σκάφος προχωρά σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα για το πρώτο αέριο το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή, το FPSO BW Opal θα παράγει φυσικό αέριο από το κοίτασμα Barossa , χάρη σε ένα σταθερό 15ετές συμβόλαιο αξίας 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει την δυνατότητα επέκτασης.

Με βάση τις πληροφορίες, το FPSO θα έχει δυναμικότητα επεξεργασίας έως και 800 εκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου ανά ημέρα (mmscfd) και σχεδιασμένη δυναμικότητα 11.000 βαρέλια σταθεροποιημένου συμπυκνώματος ανά ημέρα.

Μερικά στοιχεία για το κοίτασμα Barossa

Η ανάπτυξη του κοιτάσματος Barossa περιλαμβάνει ένα πλοίο FPSO, υποθαλάσσια πηγάδια παραγωγής, υποστηρικτική υποθαλάσσια υποδομή και έναν αγωγό εξαγωγής φυσικού αερίου που συνδέεται με τον υφιστάμενο αγωγό LNG  Bayu-Undan to Darwin .

Το έργο ανέλαβε η κοινοπραξία μεταξύ της Santos (φορέας εκμετάλλευσης, 50%), της SK E&S (32,5%) και της JERA (12,5%).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης