Επιχειρήσεις

Redefining the future horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο

Redefining the future horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο

Διεθνές συνέδριο από το ΤΜΕΔΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, των προκλήσεων για τη δημιουργία βιώσιμου επενδυτικού περιβάλλοντος και τη θωράκιση των υποδομών

Το Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ) ανακοινώνει τη  διοργάνωση του 1ου διεθνούς διήμερου συνεδρίου με τον τίτλο: «Redefining the future horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο», το οποίο θα διεξαχθεί στις 13 και 14 Ιουνίου στην Αθήνα.

Οι πρωτόγνωρες προκλήσεις και οι νέες συνθήκες, που δημιουργούν οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, βρίσκονται αναμφισβήτητα στην κορυφή του δημόσιου διαλόγου τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η Πολιτεία, ο χρηματοπιστωτικός τομέας, ο τεχνικός κόσμος, η επιστημονική κοινότητα και τελικώς η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, καλούνται να προσαρμόσουν τη στρατηγική τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα, με όρους ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας.

Το συνέδριο του ΤΜΕΔΕ αποσκοπεί στο να χαρτογραφήσει και να αναδείξει αυτές τις προκλήσεις, τους κινδύνους, τις ευκαιρίες και τα καίρια ζητήματα, υπό το πρίσμα της ελληνικής και παγκόσμιας εμπειρίας, αλλά και των νέων επιστημονικών δεδομένων.

Πιο συγκεκριμένα, η θεματολογία του συνεδρίου θα καλύψει ζητήματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, τη βιώσιμη αστική και περιφερειακή ανάπτυξη, την υλοποίηση μεγάλων στρατηγικών επενδύσεων και έργων υποδομής υιοθετώντας κανόνες ESG, την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και καινοτόμων λύσεων, την ανάδειξη σημαντικών πρωτοβουλιών και βέλτιστων πρακτικών για τις πόλεις και τις περιφέρειες του μέλλοντος, καθώς και τις δυνατότητες χρηματοδότησης μέσα από την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων του RRF και του ΕΣΠΑ, αλλά και σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων, με βάση τη διεθνή εμπειρία.

Το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους διακεκριμένοι προσκεκλημένοι και ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ήδη έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας και ο κ. Carlos Moreno, επιστημονικός Διευθυντής και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Paris 1 Panthéon Sorbonne, .

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες του συνεδρίου θα ανακοινωθούν προσεχώς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης