Ενέργεια

Υψηλό στα 2.161 δολάρια κατέγραψε ο χρυσός – Ανοδικά 0,3% κινείται και ο χαλκός

Υψηλό στα 2.161 δολάρια κατέγραψε ο χρυσός – Ανοδικά 0,3% κινείται και ο χαλκός
Τα σχόλια του πρέδρου της Fed πυροδότησαν την άνοδο του χρυσού
Σε υψηλό εκτοξεύτηκαν οι τιμές του χρυσού στην Ασία σήμερα, κυρίως χάρη στα σχόλια του προέδρου της Fed των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια το 2024.

Ο χρυσός σύμφωνα με το Investing.com επέκτεινε το ισχυρό ράλι της περασμένης εβδομάδας εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για τις μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων, με τους εμπόρους να διατηρούν σε μεγάλο βαθμό τα στοιχήματα ότι η κεντρική τράπεζα θα ξεκινήσει τον κύκλο μείωσης των επιτοκίων της ήδη από τον Ιούνιο.

O spot χρυσός σημείωσε άλμα άνω του 0,4% στο υψηλό ρεκόρ των 2.161,19 δολαρίων ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που λήγουν τον Απρίλιο έφτασαν στα 2.168,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Αυξημένες τιμές και για τον χαλκό

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χαλκό αυξήθηκαν κατά 0,3% στα 3,8817 δολάρια ανά λίρα, αντλώντας στήριξη κυρίως από τα ισχυρότερα του αναμενόμενου εμπορικά στοιχεία για την Κίνα.

Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας χαλκού στον κόσμο κατέγραψε μεγαλύτερο του αναμενόμενου εμπορικό πλεόνασμα για το πρώτο δίμηνο του 2024, λόγω της υπέρμετρης αύξησης των εξαγωγών.

Αλλά ένα βασικό σημείο στήριξης για τον χαλκό ήταν η μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση των κινεζικών εισαγωγών.

Συγκεκριμένα, οι κινεζικές εισαγωγές του κόκκινου μετάλλου αυξήθηκαν κατά 2,6% σε ετήσια βάση την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, γεγονός που υποδηλώνει συνεχή ζήτηση παρά την αρκετά υποτονική επιχειρηματική δραστηριότητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης