Επικαιρότητα

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Πούτιν: Δεν θα μας φοβίσετε - Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία (Βίντεο)

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Πούτιν: Δεν θα μας φοβίσετε - Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία (Βίντεο)

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της Ρωσίας μια ημέρα ακριβώς μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι Ρώσοι στην Οδησσό - Επανέλαβε το ρόλο της Ελλάδας ως παρόχου ενεργειακής ασφάλειας

Σχετικά Άρθρα
Μήνυμα με αποδέκτη τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν μόλις μια ημέρα ακριβώς μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι Ρώσοι στην Οδησσό κοντά στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Βουκουρέστι.

«Ήμουν με τον Πρόεδρο Ζελένσκι όταν ένας ρωσικός πύραυλος έπεσε κοντά στο λιμάνι της Οδησσού.

Στέλνουμε μήνυμα στο Κρεμλίνο: δεν θα μας φοβίσετε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πολίτες της Ουκρανίας.

Στηρίζουμε στρατιωτικά και οικονομικά την Ουκρανία και στέλνουμε το μήνυμα ότι καμία παραβίαση του διεθνούς δικαίου δεν θα γίνει δεκτή από την ευρωπαϊκή Οικογένεια», είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην χθεσινή ρωσική επίθεση.

«Οι ευρωεκλογές είναι μια μάχη που θα ορίσει το μέλλον μας», είπε επίσης ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο του ΕΛΚ.

 
Η Ελλάδα  είναι η θετική έκπληξη της Ευρωζώνης

Xαρακτήρισε την Ελλάδα ως την θετική έκπληξη της Ευρωζώνης λέγοντας: «Πετύχαμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης χωρίς να διαταράξουμε τις δημοσιονομικές ισορροπίες. Αλλά δεν θα μπορούσαμε να το καταφέρουμε αυτό χωρίς σημαντική ευρωπαϊκή υποστήριξη».

 

Πάροχος ενεργειακής ασφάλειας η Ελλάδα - Συναντήσεις Μητσοτάκη

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Marcel Ciolacu (Πρωθυπουργός της Ρουμανίας), στην έδρα της ρουμανικής κυβέρνησης.

Εκεί συζητήθηκε η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας με έμφαση στην ενέργεια και τη διασυνδεσιμότητα.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε το ρόλο της Ελλάδας ως παρόχου ενεργειακής ασφάλειας, τόσο μέσω του κάθετου διαδρόμου ενέργειας όσο και μέσω του FSRU ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης (έργο μεγάλης σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια και τη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού).

Συζητήθηκαν ακόμα τα επόμενα βήματα στα έργα κοινού ενδιαφέροντος του σχήματος τριμερούς συνεργασίας με τη συμμετοχή και της Βουλγαρίας, καθώς και ζητήματα περιφερειακού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Nicolae Ciuca (Πρόεδρος της Γερουσίας της Ρουμανίας).

Το βράδυ της Τετάρτης (06/03/2024), ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Klaus Iohannis (Πρόεδρος της Ρουμανίας), στο Μέγαρο Cotroceni.


Ακολουθεί το βίντεο με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης