Η Sonnedix αγόρασε στην Πορτογαλία φωτοβολταϊκά 49 MW (renews)

Η Sonnedix αγόρασε στην Πορτογαλία φωτοβολταϊκά 49 MW (renews)

Η συγκεκριμένη αγορά σηματοδοτεί την είσοδο της εταιρείας στην ιβηρική χώρα

Η Sonnedix απέκτησε ένα χαρτοφυλάκιο 49 MW ηλιακών πάρκων στην Πορτογαλία, σηματοδοτώντας τα πρώτα λειτουργικά της περιουσιακά στοιχεία στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου.


Το χαρτοφυλάκιο 4 φωτοβολταϊκών έργων έχει αποκτηθεί από την παγκόσμια εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Cubico Sustainable Investments.

Τα έργα τα οποία τέθηκαν όλα σε λειτουργία μεταξύ 2012 και 2014, βρίσκονται σε όλη τη νότια Πορτογαλία στις περιοχές Evora, Setubal και Faro.

Ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο υποστηρίζεται από την πορτογαλική κυβέρνηση μέσω ενός συστήματος feed-in-tariff (FiT), το οποίο παρέχει μακροπρόθεσμη βεβαιότητα εσόδων και μετριάζει τον κίνδυνο προστατεύοντας τη Sonnedix από την αστάθεια των τιμών.

 

Δηλώσεις μεγαλοστελεχών της Sonnedix

Ο Mario Volpe (επικεφαλής ανάπτυξης της Sonnedix για τη Νότια Ευρώπη), δήλωσε:

«Αυτή η επιχειρησιακή εξαγορά αντιπροσωπεύει μια σταδιακή αλλαγή στη δραστηριότητα της Sonnedix στην πορτογαλική αγορά μέχρι σήμερα, παρέχοντας άμεση επιχειρησιακή ικανότητα και ασφαλή, ορατά έσοδα μέσω του συστήματος τροφοδοσίας δασμών.

Υποστηρίζει τη συνεχιζόμενη στρατηγική μας στην Πορτογαλία, όπου η εστίαση είναι στη μετατροπή του σημαντικού αγωγού μας και στη συνέχιση της ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου μας υψηλής ποιότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προκειμένου να προσφέρουμε πράσινη, ευέλικτη και ασφαλή ενέργεια στο δίκτυο».

Ο Axel Thiemann (Διευθύνων Σύμβουλος της Sonnedix), πρόσθεσε:

«Η Πορτογαλία είναι μια ελκυστική αγορά για παρόχους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με το ρυθμιστικό της πλαίσιο να δίνει ένα σταθερό επενδυτικό σήμα.

Μέσω των υπαρχόντων έργων μας στην Iberia, η Sonnedix βρίσκεται σε καλή θέση για να αξιοποιήσει και να κεφαλαιοποιήσει τις συνέργειες για να συνεχίσει το αναπτυξιακό της ταξίδι στην περιοχή, βοηθώντας μας να γίνουμε πραγματικός ηγέτης στην πορτογαλική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης