Ενέργεια

EIA:Οι ΗΠΑ ηγούνται της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου για έκτη συνεχή χρονιά - Ρεκόρ 12,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα

EIA:Οι ΗΠΑ ηγούνται της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου για έκτη συνεχή χρονιά - Ρεκόρ 12,9 εκατ. βαρέλια την ημέρα
Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας έδωσε εντολή τον Ιανουάριο στην Aramco να σταματήσει το σχέδιο επέκτασης του πετρελαίου και να στοχεύσει στη μέγιστη παραγωγική ικανότητα 12 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd), ένα εκατομμύριο bpd

Η παραγωγή αργού των ΗΠΑ βρίσκεται στην κορυφή για έκτη συνεχή χρονιά, με μέση παραγωγή ρεκόρ 12,9 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd), σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA) τη Δευτέρα.
Τον Δεκέμβριο, η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ έφτασε σε νέο μηνιαίο υψηλό ρεκόρ άνω των 13,3 εκατομμυρίων bpd, ανέφερε ο οργανισμός.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρήγαγαν περισσότερο αργό πετρέλαιο από οποιοδήποτε χώρα ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με τις Διεθνείς Ενεργειακές Στατιστικές μας, τα τελευταία έξι συνεχόμενα χρόνια», πρόσθεσε η EIA.
Η EIA λέει ότι είναι απίθανο το ρεκόρ να σπάσει κάποια άλλη χώρα στο εγγύς μέλλον.

Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας έδωσε εντολή τον Ιανουάριο στην Aramco να σταματήσει το σχέδιο επέκτασης του πετρελαίου και να στοχεύσει στη μέγιστη παραγωγική ικανότητα 12 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd), ένα εκατομμύριο bpd κάτω από τον στόχο που είχε ανακοινωθεί το 2020.
Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς Brent υποχώρησε τη Δευτέρα, βυθίζοντας κάτω από τα 82 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι επίμονες γεωπολιτικές ανησυχίες στη Μέση Ανατολή και τη Ρωσία συγκρούονται με ανησυχίες σχετικά με τη μείωση της ζήτησης στην Κίνα.

Πρόσφατα, τα μέλη του ΟΠΕΚ+ με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία συμφώνησαν να επεκτείνουν τις εθελοντικές μειώσεις της παραγωγής πετρελαίου κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα στο δεύτερο τρίμηνο, δίνοντας επιπλέον στήριξη στην αγορά εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη και την αύξηση της παραγωγής εκτός του ομίλου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης