Περιβάλλον

Στη Σύνοδο των Blue Leaders η Ειδική Απεσταλμένη του Πρωθυπουργού για τους Ωκεανούς Δρ. Δ.Θ.Αυγερινοπούλου

Στη Σύνοδο των Blue Leaders η Ειδική Απεσταλμένη του Πρωθυπουργού για τους Ωκεανούς Δρ. Δ.Θ.Αυγερινοπούλου

Η Συντονίστρια της διάσκεψης Our Ocean Conference 2024 συναντήθηκε με τον Αναπλ. Πρωθυπουργό και Υπουργό της Βόρειας Θάλασσας του Βελγίου, κ. Paul Van Tigchelt

Σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμους αξιωματούχους είχαν στις Βρυξέλλες, η Ειδική Απεσταλμένη του Πρωθυπουργού για τους Ωκεανούς, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πέτρος Βαρελίδης, οι οποίοι συμμετείχαν στη συνάντηση των "Βlue Leaders¨" που οργάνωσε η Βελγική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η Συντονίστρια της διάσκεψης Our Ocean Conference 2024 συναντήθηκε με τον Αναπλ. Πρωθυπουργό και Υπουργό της Βόρειας Θάλασσας του Βελγίου, κ. Paul Van Tigchelt, ενώ είχε κατ’ιδίαν συνομιλίες με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για Νομικά Θέματα κ. Miguel de Serpa Soares και τον Εκτελεστικό Γραμματέα του IOC-UNESCO κ. Vidar Helgesen.
Η Δρ. Αυγερινοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Υδάτων κ. Πέτρος Βαρελίδης είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας του Ηνωμένου Βασιλείου, αρμόδιο για θέματα Κλίματος, Ενέργειας και Ωκεανών, Λόρδο Μπένιον, καθώς και με τον Υπουργό Περιβάλλοντος του Πράσινου Ακρωτηρίου, κ. Carvalho Silva.
Παραλλήλως, η Δρ. Αυγερινοπούλου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Ειδική Απεσταλμένη του Βελγίου για τους Ωκεανούς, Sophie Mirgaux και τον Ειδικό Απεσταλμένο της Γερμανίας για τους Ωκεανούς, κ. Sebastian Unger.
Τα κράτη που συμμετέχουν στην ομάδα Blue leaders επιδιώκουν να αναληφθεί άμεση δράση για την προστασία των ωκεανών ενόψει της κλιματικής κρίσης. Προωθούν επίσης πολιτικές και μέτρα για την καταπολέμηση της υπεραλίευσης και της θαλάσσιας ρύπανσης.

Στη συνάντησή τους, οι συμμετέχοντες υπουργοί και αξιωματούχοι τόνισαν την ανάγκη άμεσης κύρωσης της Παγκόσμιας Σύμβασης για τους Ωκεανούς (BBNJ Treaty -Biodiversity Beyond National Jurisdiction), που συνομολογήθηκε το 2023. Το ζήτημα αυτό θα απασχολήσει και το Our Ocean Conference 2024, που θα φιλοξενηθεί από την Ελλάδα από τις 15-17 Απριλίου με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από δεκάδες κράτη και οργανισμούς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης