Τελευταία Νέα

EE: Ενέκρινε κοινοπραξία Mitsui & Co., Osaka Gas, και μιας θυγατρικής της RWE AG για έργο στην Ιαπωνία

EE: Ενέκρινε κοινοπραξία Mitsui & Co., Osaka Gas, και μιας θυγατρικής της RWE AG για έργο στην Ιαπωνία

Θα περιλαμβάνει 38 ανεμογεννήτριες και η λειτουργία του έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2029 - offshorewind.biz

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε (βάσει του κανονισμού συγχωνεύσεων της ΕΕ), τη δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης μεταξύ της Mitsui & Co., Osaka Gas, και μιας θυγατρικής της RWE AG (όλες εγκατεστημένες στην Ιαπωνία), για την ανάπτυξη ενός υπεράκτιου αιολικού έργου 684 MW στην ασιατική χώρα.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του offshorewind.biz, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κοινοποιηθείσα συναλλαγή δεν θα εγείρει προβλήματα ανταγωνισμού, δεδομένου του περιορισμένου αντίκτυπού της στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

Η εταιρεία του έργου θα συσταθεί σύμφωνα με την ιαπωνική νομοθεσία και θα αναπτύξει, κατασκευάσει, κατέχει, εκμεταλλευτεί και τελικά παροπλίσει αιολικά στοιχεία που σχετίζονται με το υπεράκτιο αιολικό έργο Niigata Murakami-Tainai.

Η RWE Offshore Wind Japan Murakami-Tainai K.K., μαζί με τη Mitsui & Co. και την Osaka Gas, επιλέχθηκε τον Δεκέμβριο του 2023 για να παραδώσει ένα υπεράκτιο αιολικό έργο εμπορικής κλίμακας 684 MW στην Ιαπωνία.

Το αιολικό πάρκο σχεδιάζεται να βρίσκεται στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Ιαπωνίας, κοντά στις πόλεις Μουρακάμι και Ταϊνάι στην επαρχία Νιγκάτα.


Σύμφωνα με την RWE, το έργο θα περιλαμβάνει 38 ανεμογεννήτριες και η πλήρης θέση σε λειτουργία έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2029.

Η ιαπωνική κυβέρνηση στοχεύει να αναπτύξει 10 GW υπεράκτιας αιολικής ισχύος έως το 2030 και 30-45 GW έως το 2040, συμπεριλαμβανομένου του πλωτού ανέμου, ως μέρος του στόχου της να φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης