Ενέργεια

Ρωσία: Αύξηση των εξαγωγών πετρελαίου λόγω συντήρησης στα διυλιστήρια

Ρωσία: Αύξηση των εξαγωγών πετρελαίου λόγω συντήρησης στα διυλιστήρια

Η χώρα έχει απαγόρευση εξαγωγών βενζίνης για έξι μήνες από 1η Μαρτίου για να διατηρήσει τις τιμές σταθερές

 

Το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένει ότι οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της χώρας θα αυξηθούν λόγω της απρογραμμάτιστης συντήρησης στα διυλιστήρια, μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων.

"Η κατάσταση είναι σταθερή, αλλά η πρωτογενής παραγωγή (διυλιστήριο) θα είναι μικρότερη. Αυτό είναι γεγονός, αλλά δεν υπάρχει τίποτα κρίσιμο σε αυτό, γιατί σημαίνει ότι οι εξαγωγές πετρελαίου θα είναι υψηλότερες", δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Πάβελ Σορόκιν, σύμφωνα με Πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ανησυχία για τις προμήθειες καυσίμων στην εγχώρια αγορά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Η Ρωσία έχει καταγράψει πολλές διακοπές στα διυλιστήρια της λόγω τεχνικών βλαβών και επιθέσεων με drone από την Ουκρανία από την αρχή του έτους.
Η Ουκρανία έπληξε ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου στη δεύτερη μέρα βαριών επιθέσεων με drone την Τετάρτη, προκαλώντας πυρκαγιά το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Rosneft.

Η χώρα, ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο μετά τη Σαουδική Αραβία, είχε ήδη θεσπίσει απαγόρευση εξαγωγών βενζίνης για έξι μήνες από την 1η Μαρτίου για να διατηρήσει τις τιμές σταθερές.
Οι εγχώριες τιμές της βενζίνης είναι ευαίσθητες για τους αυτοκινητιστές και τους αγρότες στον μεγαλύτερο εξαγωγέα σιταριού στον κόσμο ενόψει των προεδρικών εκλογών στις 15-17 Μαρτίου.

Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν βάλει στο στόχαστρο η μια την ενεργειακή υποδομή της άλλης σε μια προσπάθεια να διαταράξουν τις γραμμές ανεφοδιασμού και την επιμελητεία και να αποθαρρύνουν τους αντιπάλους τους, καθώς αναζητούν το πλεονέκτημα σε μια σύγκρουση σχεδόν δύο ετών που δεν δείχνει σημάδια τερματισμού.
Οι εξαγωγές πετρελαίου, προϊόντων πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι μακράν η μεγαλύτερη εξαγωγή της Ρωσίας, μια σημαντική πηγή εσόδων σε ξένο νόμισμα για τη ρωσική οικονομία των 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και διασφαλίζουν ότι η Μόσχα θα έχει μια θέση στην κορυφή της παγκόσμιας ενεργειακής πολιτικής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης