Ενέργεια

Ην. Βασίλειο: Στα ύψη οι απλήρωτοι λογαριασμοί ενέργειας  - Έκκληση για βοήθεια από την Ofgem

Ην. Βασίλειο: Στα ύψη οι απλήρωτοι λογαριασμοί ενέργειας  - Έκκληση για βοήθεια από την Ofgem

Έφθασαν τα 3,98 δισ. δολ.

 

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή ενέργειας Ofgem απηύθυνε τη Δευτέρα έκκληση για συμβολή προκειμένου να βοηθήσει στην προστασία των καταναλωτών εν μέσω υψηλού ενεργειακού κόστους και να βρει τρόπους να αντιμετωπίσει υπέρογκους απλήρωτους λογαριασμούς ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων λιρών (3,98 δισεκατομμύρια δολάρια).

Αν και οι τιμές της ενέργειας μειώθηκαν τους τελευταίους μήνες, η οικονομική προσιτότητα για πολλά νοικοκυριά παραμένει ανησυχητική, ενώ η Ofgem τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι τα χρέη των πελατών ή οι απλήρωτοι λογαριασμοί έχουν αυξηθεί.

«Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας τους εν μέσω πρωτοφανών επιπέδων χρέους και η κληρονομιά αυτού κινδυνεύει να γίνει διαρκές πρόβλημα», δήλωσε ο Tim Jarvis, Γενικός Διευθυντής Αγορών της Ofgem.

Η Ofgem έχει ήδη ένα ανώτατο όριο τιμής, αλλά αυτό εκτινάχθηκε στις 3.549 λίρες ετησίως για ένα μέσο νοικοκυριό τον Οκτώβριο του 2022 μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που οδήγησε σε ρεκόρ χονδρικών τιμών ενέργειας και κορυφώθηκε σε πάνω από 4.000 λίρες τον Ιανουάριο του 2023.

Για να αποφευχθεί το υψηλό κόστος για τα νοικοκυριά, η κυβέρνηση επιδότησε τους λογαριασμούς ενέργειας για να τους περιορίσει στις 2.500 λίρες ετησίως για μέση χρήση μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2023, όταν το ανώτατο όριο Ofgem έπεσε ξανά κάτω από αυτό το επίπεδο.

Η Ofgem είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η Βρετανία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο δρομολόγησης κοινωνικών δασμών για την οικιακή ενέργεια που θα έδινε τους πιο ευάλωτους και λιγότερο ικανούς να πληρώσουν να χρεώνονται χαμηλότερη τιμή για την ισχύ τους, αλλά είπε ότι αυτή θα ήταν απόφαση της κυβέρνησης.

Η ρυθμιστική αρχή ζητά τη συνεισφορά έως την προθεσμία της 13ης Μαΐου από καταναλωτές, προμηθευτές ενέργειας, ομάδες καταναλωτών, φιλανθρωπικά ιδρύματα και εταιρείες διαχείρισης χρέους ειδικότερα.

 

 

www.wolrdenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης