Ενέργεια

Τον νέο της σταθμό LNG στη Γερμανία εγκαινίασε η Liqvis της Uniper

Τον νέο της σταθμό LNG στη Γερμανία εγκαινίασε η Liqvis της Uniper
Η Γερμανία διαθέτει 183 σταθμούς κατάθεσης υγροποιημένου φυσικού αερίου
Η μονάδα Liqvis της Uniper εγκαινίασε ένα νέο σταθμό ανεφοδιασμού οχημάτων με υγροποιημένο φυσικό αέριο στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το LNG Prime, το νέο πρατήριο υγροποιημένου φυσικού αερίου βρίσκεται στο Pfalzfeld, στην Autobahn A 61.

Αυτός ο σταθμός που βρίσκεται δυτικά της Φρανκφούρτης συμπληρώνει το αυξανόμενο δίκτυο LNG της εταιρείας στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον 15ο σταθμό LNG της εταιρείας στη Γερμανία και ακολουθεί το άνοιγμα του σταθμού πλήρωσης LNG στο Lederhose, Thüringen, τον Νοέμβριο του 2023.

Ανελισσόμενος παίκτης η Uniper

Τον Ιανουάριο του 2022, η Liqvis και η ολλανδική Cryonorm υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή έως και 16 νέων σταθμών πλήρωσης LNG, ενώ πέρυσι, η Liqvis υπέγραψε συμφωνία με την επίσης γερμανική Revis bioenergy για την αγορά βιολογικού LNG από την τελευταία από τα μέσα του 2023.

Η Liqvis δήλωσε τότε ότι σχεδιάζει να προσφέρει βιο-υγροποιημένο φυσικό αέριο ως εναλλακτικό καύσιμο για βαρέα φορτηγά στα πρατήρια υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Γερμανία από το καλοκαίρι του 2023 και να μετατρέψει σταδιακά ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο προμηθειών της σε 100% βιο-υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Η αγορά του LNG ως καυσίμου για φορτηγά αυξάνεται στη Γερμανία και είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, καθώς οι ιδιοκτήτες επιδιώκουν τη μείωση των εκπομπών ρύπων αλλά και την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα αυτά.

Σύμφωνα με στοιχεία της Gmobility, η Γερμανία διαθέτει 183 σταθμούς κατάθεσης υγροποιημένου φυσικού αερίου, ενώ η Ιταλία διαθέτει 148.

Η Ευρώπη συνολικά φιλοξενεί 714 σταθμούς LNG για φορτηγά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης