Ενέργεια

Με εισαγωγές ενέργειας αντιπετωπίζει η Ουκρανία τους ρωσικούς βομβαρδισμούς (Montel-podcast)

Με εισαγωγές ενέργειας αντιπετωπίζει η Ουκρανία τους ρωσικούς βομβαρδισμούς (Montel-podcast)
Οι δηλώσεις της Ουκρανής αναπληρώτρις υπουργού Ενέργειας
Μπορεί η Ουκρανία να επέζησε και για δεύτερο χειμώνα από τις ρωσικές επιθέσεις στις ενεργειακές υποδομές της, αλλά με τη Μόσχα να εξακολουθεί να στοχεύει ενεργά τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και τα συστήματα μεταφοράς της, τι μπορεί να κάνει το Κίεβο για να εξασφαλιστεί η παροχή ενέργειας σε καιρό πολέμου;

Ένα podcast που διοργάνωσε και φιλοξένησε το Montel, προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα αυτό.

H αναπληρώτρια υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας, Svitlana Grynchouk, απαντώντας στο σχετικό ερώτημα του δημοσιογράφου του Montel, δήλωσε πως είναι ζωτικής σημασίας στόχος της κυβέρνησης Ζελένσκι η επισκευή και αποκατάσταση των ηλεκτρικών σταθμών που έχουν χτυπηθεί, αρχής γενομένης από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες, την ίδια στιγμή, σχεδιάζεται η αύξηση της ισχύος κατά τουλάχιστον 300 MW.

O Dmytro Sakharuk, εκτελεστικός διευθυντής της DTEK, δήλωσε πως το κόστος για τα έργα ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας, έφτασε τα 100 εκατ. δολ. Το 2023, ενώ κομβικός ήταν και ο ρόλος του Εuropean Community energy fund και του USAID, παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης πήγε στα ηλεκτρικά δίκτυα και όχι στην παραγωγή νέα ενέργειας.

Ταυτόχρονα, αναδείχθηκε από τον Sakharuk η ανάγκη για νέους αμυντικούς εξοπλισμούς, ιδιαίτερα στον τομέα της αεράμυνας, για την προστασία των υποδομών της χώρας από ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Δείτε όλο το podcast πατώντας εδώ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης