Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Επιφυλάξεις της Romgaz για την ευθυγράμμιση της Ρουμανίας με την ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική

Επιφυλάξεις της Romgaz για την ευθυγράμμιση της Ρουμανίας με την ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική
Σύμφωνα με την Romgaz «σε διάστημα 2-3 ετών θα είμαστε μέρος μιας μικρής περιφερειακής αγοράς, που ονομάζεται Μ4 και η οποία περιλαμβάνει επίσης την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία».
Ο τομέας της ενέργειας στη Ρουμανία υπόκειται επί του παρόντος σε μια σειρά προκλήσεων, που προκύπτουν από την ευθυγράμμιση της στην ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική, δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος Διαχείρισης Ενέργειας της Romgaz, Bela Balazs.
Ο ίδιος είπε, ότι «ο ενεργειακός τομέας της Ρουμανίας ξεπέρασε με επιτυχία τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στις αρχές του 2017» και πρόσθεσε ότι «η ρουμανική αγορά είναι ανταγωνιστική και θα είναι ένα μέρος της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας».
Διευκρίνισε ωστόσο, ότι «σε διάστημα 2-3 ετών θα είμαστε μέρος μιας μικρής περιφερειακής αγοράς, που ονομάζεται Μ4 και η οποία περιλαμβάνει επίσης την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία».
Παράλληλα, το στέλεχος της Romgaz αναφέρθηκε στη σημασία της ανάπτυξης της νέας θερμοηλεκτρικής μονάδας παραγωγής ενέργειας Iernut, η οποία όπως είπε, θα αυξήσει σημαντικά την ενεργειακή απόδοση του εν λόγω ενεργειακού συγκροτήματος.
Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 269 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 36 μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης