Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Ανοίγει ο δρόμος για το κυβερνητικό πάρκο στην ΠΥΡΚΑΛ

Ανοίγει ο δρόμος για το κυβερνητικό πάρκο στην ΠΥΡΚΑΛ
Διαγωνισμός  για την μετεγκατάσταση  των εγκαταστάσεων της ΕΑΣ Υμηττού

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός που θα απελευθερώσει τον χώρο όπου σχεδιάζεται να αναπτυχθεί το νέο κυβερνητικό πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης». Η ειδική μονάδα ωρίμανσης έργων του ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε το έργο της μετεγκατάστασης των εγκαταστάσεων της ΕΑΣ Υμηττού από το ακίνητο στο οποίο βρίσκεται το παλιό εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ στη Μάνδρα. Έτσι, θα ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού για τη μετακίνηση μιας σειράς υπουργείων και υπηρεσιών του δημοσίου στο ακίνητο των 155 στρεμμάτων.

Αντικείμενο του έργου, που έχει αναλάβει να τρέξει για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών η μονάδα του ΤΑΙΠΕΔ, αποτελεί η διαμόρφωση των χώρων στο ιδιόκτητο ακίνητο του εργοστασίου της ΕΑΣ στη Μάνδρα. Αφενός θα μετεγκατασταθούν εκεί οι διοικητικές υπηρεσίες που βρίσκονται σήμερα στον Υμηττό, αριθμώντας 120 εργαζόμενους, και αφετέρου μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού του Υμηττού που χρησιμοποιείται στις παραγωγικές δραστηριότητες της εταιρείας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 7,11 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ. Ειδικότερα, αυτό περιλαμβάνει την αναδιάταξη και διαμόρφωση των κτηριακών χώρων, των χώρων γραφείων, την ανακαίνιση και αναβάθμιση των υφιστάμενων κτηρίων και την ειδική διαμόρφωση των χώρων παραγωγής του ΣΕΜ για την υποδοχή της εγκατάστασης των τμημάτων Καλυκοποιεία και IRIS, του μηχανολογικού εξοπλισμού και της γραμμής Ανοδίωσης από τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις στο χώρο του Υμηττού.

Το προς δημοπράτηση έργο θα εκτελεστεί στις υφιστάμενες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της ΕΑΣ του συγκροτήματος του εργοστασίου Μάνδρας, που βρίσκεται στο περί το 27ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θηβών, στη θέση «ΓΟΥΒΑ» ή «ΜΕΣΑΙΑ ΓΕΦΥΡΑ» ή «ΜΑΡΟΥΓΚΑΔΕΣ».

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών είναι η 29η Απριλίου 2024. Η διάρκεια του έργου ορίζεται σε 18 μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης