Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street:Πτώση 0,2% για τον S&P, άνοδος 0,1% για τον Nasdaq

Wall Street:Πτώση 0,2% για τον S&P, άνοδος 0,1% για τον Nasdaq

 240 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street τη Δευτέρα με τους traders να σταθμίζουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ εν μέσω φόβων ότι το ράλι της αγοράς θα μπορούσε να επιβραδυνθεί.


O Dow έχασε 240 μονάδες, ή 0,6% στις 39.566 μονάδες
Ο S&P 500 έχασε 0,2% στις 5.243 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,79% στις 726,95 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,11% στις 16.396 μονάδες.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με τον ρυθμό του χρονοδιαγράμματος μείωσης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας φέτος και πόσο σύντομα οι κεντρικοί τραπεζίτες θα είναι σε θέση να επιτύχουν τον στόχο τους για πληθωρισμό 2%. Ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell δήλωσε την Παρασκευή ότι η οικονομική ανάπτυξη παραμένει ισχυρή και ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πάνω από τον στόχο.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε να περικόψουμε», δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας στο «Marketplace» του δημόσιου ραδιοφώνου. «Η οικονομία είναι ισχυρή αυτή τη στιγμή και η αγορά εργασίας είναι ισχυρή αυτή τη στιγμή. Και ο πληθωρισμός έχει πέσει. Μπορούμε και θα είμαστε προσεκτικοί με αυτή την απόφαση γιατί μπορούμε».

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές έλαβαν υπόψη τις προηγούμενες δηλώσεις του Powell και μια βασική μέτρηση για τον πληθωρισμό. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε κατά περισσότερο από 11 μονάδες βάσης στο 4,303%.

Οι traders αντέδρασαν στον δείκτη τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης, που κυκλοφόρησε κατά το κλείσιμο της αγοράς για τη Μεγάλη Παρασκευή. Το Core PCE, έδειξε ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 2,8% σε δωδεκάμηνη βάση τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τις προσδοκίες. Σε μηνιαία βάση, η μέτρηση αυξήθηκε κατά 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, δήλωσε το υπουργείο Εμπορίου.
Ο S&P 500σημείωσε άλμα 10,2% για την καλύτερη επίδοσή του πρώτου τριμήνου από το 2019, ενώ ο Dow Jones σημείωσε αύξηση 5,6%. Ο Nasdaq κέρδισε 9,1%.

Το πετρέλαιο

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου αυξήθηκαν την πρώτη ημέρα των συναλλαγών του δεύτερου τριμήνου τη Δευτέρα, εν μέσω αναφορών ότι το ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό της Συρίας επλήγη από πυραυλικό πλήγμα.

Το συμβόλαιο του West Texas Intermediate παράδοσης Μαΐου κέρδισε 0,65%, για να διαμορφωθεί στα 83,71 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο Brent για παράδοση Ιουνίου κέρδισε 0,48%, στα 87,42 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης