Ενέργεια

Η SLB ανακοίνωσε την αγορά της ChampionX έναντι 8 δισ. δολ.

Η SLB ανακοίνωσε την αγορά της ChampionX έναντι 8 δισ. δολ.

Εκτίναξη των μετοχών της εταιρείας παροχής εξοπλισμού και τεχνολογιών κατά 10%, πριν από την αγορά, στο NASDAQ (Oilprice.com)

Η SLB (ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών κοιτασμάτων πετρελαίου στον κόσμο), ανακοίνωσε στις 2/4/2024 μια οριστική συμφωνία για την αγορά της μικρότερης ανταγωνιστικής ChampionX Corporation (εταιρεία παροχής εξοπλισμού και τεχνολογιών που βοηθάει τις εταιρείες να πραγματοποιούν γεωτρήσεις και να παράγουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο με ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και βιώσιμη ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο) σε μια συμφωνία συνολικής αξίας 7,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η ενοποίηση του ενεργειακού τομέα επεκτείνεται στον τομέα των υπηρεσιών πετρελαιοειδών.

Η SLB και η ChampionX ανακοίνωσαν τη συμφωνία της οποίας οι όροι ορίζουν ότι οι μέτοχοι της ChampionX θα λάβουν 0,735 μετοχές της κοινής μετοχής SLB σε αντάλλαγμα για κάθε μετοχή ChampionX.

Στο κλείσιμο της συναλλαγής, οι μέτοχοι του ChampionX θα κατέχουν περίπου το 9% των υφιστάμενων μετοχών της SLB σε κοινές μετοχές.

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, οι μετοχές του ChampionX εκτινάχθηκαν κατά 10% πριν από την αγορά στο NASDAQ.


Η συμφωνία
(με την επιφύλαξη της έγκρισης των μετόχων του ChampionX, των ρυθμιστικών εγκρίσεων και άλλων συνήθων όρων κλεισίματος) αναμένεται να κλείσει πριν από το τέλος του 2024.

«Οι πελάτες μας επιδιώκουν να μεγιστοποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία βελτιώνοντας παράλληλα την αποτελεσματικότητα στη φάση παραγωγής και ανάκτησης δεξαμενών των εργασιών τους», δήλωσε ο Olivier Le Peuch (Διευθύνων Σύμβουλος της SLB), σχολιάζοντας τη συμφωνία.

«Αυτό αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τους παρόχους υπηρεσιών που μπορούν να συνεργαστούν με τους πελάτες σε όλο τον κύκλο ζωής της παραγωγής, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις και διαφοροποιημένη αξία.

Η βασική μας στρατηγική παραμένει επικεντρωμένη στην κάλυψη της αυξανόμενης ενεργειακής ζήτησης, επιταχύνοντας παράλληλα την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και τη μείωση των εκπομπών μέσω καινοτομίας, κλίμακας και ψηφιοποίησης στον πυρήνα της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας πετρελαίου και φυσικού αερίου», δήλωσε ο Le Peuch.


Η
SLB γνωστοποίησε επίσης ότι θα επιστρέψει 7 δισεκατομμύρια δολάρια στους μετόχους τα επόμενα 2 χρόνια. Η SLB θα αυξήσει τις αποδόσεις των μετόχων της το 2024 σε στόχο 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία έθεσε επίσης στόχο για αποδόσεις των μετόχων το 2025 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία στην οποία συμμετέχει ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών πετρελαιοειδών στον κόσμο ακολουθεί μια σειρά συμφωνιών συγχώνευσης στον ανάντη και τον μεσαίο τομέα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συναλλαγές αξίας άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοινώθηκαν τους τελευταίους μήνες και οι αναλυτές αναμένουν ότι η ενοποίηση θα συνεχιστεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης