Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

 Wall: Άνοδος 1,1% για τον S&P, 1 % για τον energy sector και 1,2% για τον Nasdaq  

 Wall: Άνοδος 1,1% για τον S&P, 1 % για τον energy sector και 1,2% για τον Nasdaq   

307 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη  Wall Street την Παρασκευή μετά τη χειρότερη συνεδρίαση του Dow Jones  σε περισσότερο από ένα χρόνο, καθώς οι traders επευφημούσαν για μια ισχυρότερη από το αναμενόμενο έκθεση για τις θέσεις εργασίας και έβλεπαν πέρα από μια άνοδο των επιτοκίων.

 
Ο Dow κέρδισε  307 μονάδες, ή 0,8% στις 38.8904 μονάδες.

Ο S&P 500 κέρδισε 1,11% στις 5.204 μονάδες

Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,09% στις 749,39 μονάδες 

Ο Nasdaq  κέρδισε 1,2% στις 16.248 μονάδες. 

 

 Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν μετά την έκθεση που δείχνει ότι η άνοδος των θέσεων εργασίας ανήλθε συνολικά στις 303.000 τον Μάρτιο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Dow Jones, οι μισθοδοσίες των μη γεωργικών υπηρεσιών αναμενόταν να αυξηθούν κατά 200.000. Οι μισθοί αυξήθηκαν 0,3% για τον μήνα και 4,1% σε σχέση με πέρυσι, και οι δύο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

 Οι επενδυτές διχάζονται μεταξύ της επιθυμίας μιας ισχυρής οικονομίας για τη στήριξη της περαιτέρω αύξησης των εταιρικών κερδών και της επιθυμίας μιας πιο αδύναμης αγοράς εργασίας που θα δώσει στην Federal Reserve το πράσινο φως να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

 «Οι αγορές είναι κατανοητά μπερδεμένες, αλλά οι υποκείμενες οικονομικές συνθήκες που είναι οι πραγματικές σειρές δεδομένων που δημοσιεύονται, όπως η έκθεση για τις θέσεις εργασίας, συνεχίζουν απλώς να επιβεβαιώνουν δύο πράγματα: την ισχυρή ανάπτυξη της απασχόλησης… και ότι η οικονομία δεν πλησιάζει την ύφεση», δήλωσε ο Jamie Cox. , διευθύνων συνεργάτης του Harris Financial Group.

 «Στο τέλος του τριμήνου, οι αγορές ανέβηκαν πολύ περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε, επομένως επρόκειτο να υπάρξει κάποια πίεση πώλησης ανεξάρτητα από αυτήν την εβδομάδα», συνέχισε, προσθέτοντας ότι το sell-off αυτής της εβδομάδας επιταχύνθηκε από φόβους κλιμάκωσης τη Μέση Ανατολή και ασυνεπείς δηλώσεις από διάφορους ομιλητές της Fed.

 Ο Dow υποχώρησε περίπου 530 μονάδες, ή 1,35%, την Πέμπτη, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Μάρτιο του 2023 και την τέταρτη συνεχόμενη χαμένη συνεδρίαση. Ένα άλμα στο αργό πετρέλαιο και τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολης Neel Kashkari, όπου διερωτήθηκε εάν τα επιτόκια θα έπρεπε να μειωθούν εν μέσω πληθωρισμού, οδήγησαν την υποχώρηση.

Ο Dow οδήγησε τους τρεις κύριους δείκτες σε πτώση αυτή την εβδομάδα, σημειώνοντας απώλειες άνω του 2%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq έχουν υποχωρήσει περίπου 1% και 0,7%, αντίστοιχα.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης