Ενέργεια

Στην κούρσα των επιδοτήσεων για την ενεργειακή μετάβαση η Αυστραλία

Στην κούρσα των επιδοτήσεων για την ενεργειακή μετάβαση η Αυστραλία
Ο νόμος Future Made in Australia Act προβλέπει τη διάθεση τουλάχιστον 18 δισ. δολαρίων Αυστραλίας
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα «τρέξει» μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση στον «αγώνα δρόμου» της προσέλκυσης περισσότερων επενδύσεων από το εξωτερικό, με έμφαση σε βιομηχανίες που σχετίζονται με την ενεργειακή μετάβαση, όπως η ηλιακή ενέργεια και το υδρογόνο.

Σύμφωνα με το Oil Price, αν και το μέγεθος της πίτας των επιδοτήσεων δεν έχει γίνει λεπτομερώς γνωστό, το Reuters αναφέρει ότι ο νόμος Future Made in Australia Act προβλέπει τη διάθεση τουλάχιστον 18 δισ. δολαρίων Αυστραλίας, δηλαδή περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια, για την προσπάθεια αυτή.

«Η εξασφάλιση θέσεων εργασίας, η προσέλκυση επενδύσεων και η οικοδόμηση της ευημερίας δεν ήταν ποτέ μια χαλαρή και ήπια διαδικασία όπου κάθε έθνος παίρνει σειρά - είναι πάντα ένας διαγωνισμός, είναι πάντα ένας αγώνας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Anthony Albanese σε ομιλία του.

«Το να είμαστε στον αγώνα δεν εγγυάται την επιτυχία μας - αλλά το να μην συμμετέχουμε εγγυάται την αποτυχία, καθώς ο κόσμος στο μεταξύ όλο αλλάζει γύρω μας», ανέφερε επίσης ο Αυστραλός πρωθυπουργός, σημειώνοντας επίσης ότι αυτό θα σήμαινε μεγαλύτερη κυβερνητική συμμετοχή στις επενδύσεις και στις αγορές γενικότερα.

Η Αυστραλία εστιάζει στις ΑΠΕ

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει μια νέα και ευρέως διαδεδομένη προθυμία για οικονομικές παρεμβάσεις στη βάση του εθνικού συμφέροντος και της εθνικής κυριαρχίας», τόνισε ακόμα στην ομιλία του ο Albanese.

Η Αυστραλία αγωνίζεται να διατηρήσει τον βιομηχανικό της τομέα σε αναπτυξιακή τροχιά, αλλά η σημερινή της κυβέρνηση ενστερνίζεται την πεποίθηση, την οποία συμμερίζονται η ΕΕ και οι ΗΠΑ, ότι μια μαζική επένδυση σε τεχνολογίες μετάβασης θα το αλλάξει αυτό.

«Πολύ συχνά, οι κυβερνητικές πολιτικές στρεβλώνουν τη δραστηριότητα, δημιουργούν απρόβλεπτες συνέπειες και αργούν να προσαρμοστούν καθώς οι συνθήκες αλλάζουν και οι αδυναμίες αποκαλύπτονται», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ai Group, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αυστραλίας.

«Ωστόσο, σήμερα καλούμαστε να κάνουμε ένα άλμα στη συνείδησή μας και να πιστέψουμε ότι η μεγαλύτερη κυβερνητική καθοδήγηση και υποστήριξη είναι η απάντηση στα δεινά μας. Η βιομηχανία θα δει φυσικά την υπόσχεση για περισσότερη κυβερνητική παρέμβαση με καχυποψία, αν όχι με ανησυχία», είπε χαρακτηριστικά ο Innes Willox.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης