Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πως μετέφρασαν τα αποτελέσματα της Mytilineos οι χρηματιστηριακές

Πως μετέφρασαν τα αποτελέσματα της Mytilineos οι χρηματιστηριακές
Αισιόδοξες οι προοπτικές του ομίλου στο μέλλον
Θετικά είδαν τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Mytilineos για το α' τρίμηνο του τρέχοντος οι ελληνικές χρηματιστηριακές, όπως δείχνουν οι εκθέσεις τους.

Τα ανοδικά καθαρά κέρδη που ανακοίνωσε ο όμιλος επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις της Pantelakis Securities, η οποία σε έκθεσή της χαρακτήρισε τον ενεργειακό τομέα ως την αιχμή του δόρατος της ανάπτυξής της.

Στην ίδια έκθεση, η Pantelakis αναφέρει ότι ο πρώτος κύκλος εργασιών του ομίλου όπως ήταν φυσιολογικό επλήγη από την βουτιά των τιμών ενέργειας και την πτώση των τιμών του αλουμινίου κατά 8%.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει την δυναμική και τις προοπτικές της Mytilineos στον χώρο των ΑΠΕ.

παντελακης.png

Στο ίδιο μήκος κύματος και η AXIA, η οποία δήλωσε πως συνολικά η Mytilineos ανακοίνωσε πολύ ισχυρά αποτελέσματα, καθώς η κερδοφορία από τον τομέα της ενέργειας συνεχίζει να διευρύνεται λόγω της αυξανόμενης ανάπτυξης των ΑΠΕ, ενώ το νέο CCGT ανεβάζει την παραγωγή.

Επίσης, ως προς το διεθνές χαρτοφυλάκιο, η ΑΧΙΑ εστίασε από θετικό πρίσμα στην κατασκευή των φωτοβολταϊκών έργων άνω των 1,3 GW εκτός Ελλάδας, τα οποία αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία στο άμεσο μέλλον.

Ισχυρή ανάπτυξη σε ενέργεια και μέταλλα βλέπει η Πειραιώς

Για την Πειραιώς, τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου του ομίλου, θέτουν μια σταθερή βάση για το έτος, αναμένοντας επιτάχυνση των επιδόσεων κατά τα επόμενα τρίμηνα τόσο στους τομείς της Ενέργειας όσο και των Μετάλλων.

Η αύξηση του καθαρού δανεισμού αποδίδεται στις υψηλές επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ και είναι σύμφωνη με την καθοδήγηση της διοίκησης για τη διαδικασία απομόχλευσης από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

μυτιληναιος.png

Η Πειραιώς καταλήγει στη σύσταση Outperform για τη μετοχή.

Από την πλευρά της πάλι, η BETA, ανέφερε σε ανάλυσή της ότι τα αποτελέσματα της Mytilineos έδειξαν ένα καλό ξεκίνημα που υποστηρίζει επίπεδα EBITDA της τάξης των 1,05 - 1,1 δισ. ευρώ, ενώ ο όμιλος διαπραγματεύεται σε 6,3x EV/EBITDA με αναμενόμενα κέρδη 8,8x.

μπετα.png

Euroxx: Θα παραμείνει στο ΧΑ η Mytilineos

Η Euroxx με τη σειρά της, δήλωσε ότι η υπερκάλυψη που φάνηκε στα αποτελέσματα τριμήνου της Mytilineos οφείλεται κυρίως στον Τομέα Ενέργειας, ο οποίος συνεισέφερε EBITDA ύψους 184 εκατ. ευρώ λόγω της ισχυρής δυναμικής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Όσο αφορά το ενδεχόμενο εισαγωγής του ομίλου στο Χρηματιστηρίου του Λονδίνου εντός των επόμενων 12-18 μηνών, η Euroxx θεωρεί ότι η εταιρεία θα διατηρήσει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης