Τελευταία Νέα
Ενέργεια

EIA: Σε υψηλό έξι μηνών η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ

EIA: Σε υψηλό έξι μηνών η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ

Η παραγωγή στις κορυφαίες λεκάνες θα φτάσει τα 9,85 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd)

 

Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ από τις κορυφαίες περιοχές σχιστόλιθου θα αυξηθεί τον Ιούνιο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών, ανέφερε η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA) στη μηνιαία Έκθεση Παραγωγικότητας Γεωτρήσεων τη Δευτέρα.

Η παραγωγή στις κορυφαίες λεκάνες θα φτάσει τα 9,85 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο, ανέφερε η EIA.
Η παραγωγή σχιστόλιθου, που αντιπροσωπεύει περίπου τα τρία τέταρτα της συνολικής παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ, αυξάνεται λόγω της βελτιωμένης παραγωγικότητας των πηγαδιών, με την παραγωγή ανά νέα εξέδρα στη λεκάνη Permian να αναμένεται να φτάσει τα 1.400 bpd τον επόμενο μήνα, από 1.386 τον Μάιο. Αυτό θα σήμαινε την υψηλότερη μηνιαία παραγωγή ανά εξέδρα από τον Νοέμβριο του 2021.

Η παραγωγή στο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου των ΗΠΑ, Permian που εκτείνεται στο Δυτικό Τέξας και το Νέο Μεξικό, αναμένεται να αυξηθεί κατά 17.970 bpd στα 6,19 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με την EIA.
Η παραγωγή στο Eagle Ford στο νοτιοανατολικό Τέξας προβλέπεται να ανέλθει στα 1,11 εκατομμύρια bpd, το υψηλότερο από τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την EIA. Στο Bakken, η παραγωγή επρόκειτο να αυξηθεί οριακά κατά 52 bpd στα 1,31 εκατομμύρια bpd, επίσης η ισχυρότερη από τον Δεκέμβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης