Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνεχίζονται οι απώλειες στο πετρέλαιο - Στα επιτόκια της Fed επικεντρώνονται οι traders

Συνεχίζονται οι απώλειες στο πετρέλαιο - Στα επιτόκια της Fed επικεντρώνονται οι traders
Η αδυναμία των τιμών του πετρελαίου αυξάνει την πιθανότητα τα μέλη του ΟΠΕΚ+ να συνεχίσουν τις περικοπές της προσφοράς τους και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους
Οι τιμές του αργού πετρελαίου κατρακυλούν και πάλι αυτή την εβδομάδα, με το brent να ολοκληρώνει την εβδομάδα με απώλειες περίπου 3%, σύμφωνα με το Reuters, και το West Texas Intermediate να κοντεύει σε απώλειες της τάξης του 4%, εκτός αν συμβεί μια ριζική αλλαγή της τελευταίας στιγμής.
 
Οι δείκτες αναφοράς πετρελαίου διαπραγματεύονται στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και περίπου τρεις μήνες, σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς οι traders παραμένουν προσηλωμένοι στα αμερικανικά επιτόκια
 
Στο πεδίο αυτό, όπως σχολιάζει το Oil Price, δεν υπήρξαν καλά νέα, με τη Fed να σηματοδοτεί ότι τα τρέχοντα επίπεδα επιτοκίων δεν θα μειωθούν προς το παρόν για να κρατηθεί ο πληθωρισμός υπό έλεγχο, με το Reuters να σημειώνει ότι υπήρχαν ορισμένοι αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής τράπεζας που δεν ήταν αντίθετοι σε αυτή την απόφαση.
 
Από την επόμενη εβδομάδα και μετά, οι ΗΠΑ θα έχουν περισσότερα στοιχεία σε σχέση με το πως θα κινηθεί η ζήτηση του πετρελαίου την προσεχή περίοδο.
 
Όλα τα βλέμματα σε Fed και OPEC
 
«Το αρνητικό κλίμα της ζήτησης λόγω των γερακίστικων προοπτικών της Fed για τα επιτόκια επιβάρυνε σημαντικά τις τιμές του πετρελαίου αυτή την εβδομάδα», δήλωσε στο Reuters η αναλύτρια της Phillip Nova, Priyanka Sachdeva.
 
Η τελευταία ενημέρωση της Fed βρέθηκε στο επίκεντρο των σχολίων που έκαναν και οι αναλυτές της ING, οι οποίοι εστίασαν στις πτωτικές επιπτώσεις που είχαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed στους δείκτες αναφοράς του πετρελαίου.
 
«Η αδυναμία των τιμών του πετρελαίου αυξάνει την πιθανότητα τα μέλη του ΟΠΕΚ+ να συνεχίσουν τις περικοπές της προσφοράς τους και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους», έγραψαν οι Warren Patterson και Ewa Manthey.
 
Αύξηση στα αποθέματα
 
Η εβδομαδιαία αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου, όπως εκτιμάται από τη Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, αύξησε περαιτέρω τις πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου αυτή την εβδομάδα, ενισχύοντας την προσδοκία ότι ο ΟΠΕΚ+ θα επεκτείνει τις περικοπές της παραγωγής του κατά 2,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. 
 
Το αντίθετο σενάριο σε αυτό το σημείο, θα ήταν εξαιρετικά αντιπαραγωγικό ενόψει του στόχου των περικοπών, ο οποίος είναι να διατηρηθούν οι τιμές πάνω από ένα ορισμένο επίπεδο.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης