Η Alcazar λαμβάνει 490 εκατομμύρια δολάρια για χρηματοδότηση ΑΠΕ

Η Alcazar λαμβάνει 490 εκατομμύρια δολάρια για χρηματοδότηση ΑΠΕ

Το Fund έχει αποκτήσει τα δικαιώματα του έργου σε δύο αιολικά πάρκα στα Δυτικά Βαλκάνια, συνολικής ισχύος 456 MW

Το ταμείο υποδομής του Λουξεμβούργου Alcazar Energy Partners II έφτασε στο οριστικό κλείσιμο των 490 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού απέκτησε με επιτυχία τα δικαιώματα του έργου για τα δύο πρώτα αιολικά πάρκα στα Δυτικά Βαλκάνια, συνολικής ισχύος 456 MW.

Από το κλείσιμο για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2022, το Αμοιβαίο Κεφάλαιο έχει προσελκύσει οκτώ επιπλέον επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της US International Development Finance Corporation (DFC).

Αυτοί οι εταίροι εντάσσονται σε μια ισχυρή ομάδα ιδιωτικών και δημόσιων επενδυτών από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ασία και τη ΜΕΝΑ, το 80% των οποίων βαθμολογείται με AA ή AAA, σύμφωνα με το Ταμείο.

Το Ταμείο σκοπεύει να αναπτύξει περισσότερα από 1600 MW έργων καθαρής ενέργειας σε όλες τις αναδυόμενες αγορές.

Ο Daniel Calderon, συνιδρυτής και διευθύνων εταίρος, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε το οριστικό κλείσιμο του τελευταίου μας αμοιβαίου κεφαλαίου, καλωσορίζοντας επενδυτές δημόσιας και ιδιωτικής υποδομής με blue chip.

Μια τέτοια προσπάθεια συγκέντρωσης κεφαλαίων, σε κατά τα άλλα δύσκολες συνθήκες της αγοράς, είναι μια τεράστια υποστήριξη της δύναμης της προσφοράς μας και μια ψήφος εμπιστοσύνης στην ικανότητά μας να ηγούμαστε στην ανάπτυξη έργων καθαρής ενέργειας στις αναδυόμενες αγορές.

Με αυτό το ταμείο, είμαστε σε καλή θέση να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε βασικά έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που προάγουν την ενεργειακή μετάβαση σε μέρη που επί του παρόντος δεν εξυπηρετούνται από την παραδοσιακή επενδυτική κοινότητα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης