Τελευταία Νέα
Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Χανιά: Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης - Ζημιές άνω των 3 εκατ. ευρώ

Χανιά: Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης - Ζημιές άνω των 3 εκατ. ευρώ

Στις 10 π.μ. τέθηκε υπό έλεγχο - Δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν στο χώρο -  Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για τη λειτουργία της παραλαβής και τη διαδικασία της ανακύκλωσης

Σε ύφεση η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 5 τα ξημερώματα (από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία) στη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) Χανίων, στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν στο χώρο (6 πυροσβεστικά με 15 πυροσβέστες), για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο χώρο και στο υπόστεγο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και πήρε αμέσως έκταση με συνέπεια να έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές (3 εκατ. ευρώ) σε τμήματα των εγκαταστάσεων της ΔΕΔΙΣΑ.

Γύρω στις 10 η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά από μεγάλες προσπάθειες των πυροσβεστών.

Την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά δεν υπήρχαν εργαζόμενοι.

Το κόστος των ζημιών, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Τσαπάκος (Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας), θα ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ, καθώς οι εγκαταστάσεις έχουν υποστεί μεγάλη και εκτεταμένη καταστροφή.

Παρόλα αυτά είπε ότι «υπάρχει plan b για τη λειτουργία της παραλαβής και τη διαδικασία της ανακύκλωσης, με δυσχέρεια φυσικά, αλλά θα εξετάσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει ώστε να μειωθεί το πρόβλημα με τα απορρίμματα.

Αυτό που άμεσα πρέπει να εξεταστεί είναι οι τρόποι αποκατάστασης των ζημιών και η χρηματοδότηση για να έρθει η ΔΕΔΙΣΑ στην πρότερη κατάσταση λειτουργίας της, με το τεράστιο περιβαλλοντικό και κοινωνικό έργο που προσφέρει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης