Διεθνή

Η Sinopec εξαγόρασε έναντι 1 δισ. δολ. τις δραστηριότητες της Chevron στη Νότια Αφρική

Η Sinopec εξαγόρασε έναντι 1 δισ. δολ. τις δραστηριότητες της Chevron στη Νότια Αφρική
Η κινεζική πετρελαϊκή εξαγόρασε μεταξύ άλλων το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Chevron στην αφρικανική ήπειρο, αλυσίδα 820 πρατηρίων καυσίμων και εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου.
Η κινεζική πετρελαϊκή εταιρεία Sinopec ανακοίνωσε σήμερα (22/3), ότι συμφώνησε να εξαγοράσει έναντι περίπου 1 δισ. δολαρίων το 75% των περιουσιακών στοιχείων της Chevron στη Νότια Αφρική, ανάμεσά τους και το μεγαλύτερο διυλιστήριο που κατείχε η αμερικανική εταιρεία στην αφρικανική ήπειρο, καθώς και την θυγατρική της στην Μποτσουάνα.
Η China Petroleum and Chemical Corp ή Sinopec, η μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης πετρελαιοειδών της Ασίας, ανακοίνωσε ότι τα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν το διυλιστήριο στο Κέιπ Τάουν παραγωγικής δυναμικότητας 100.000 βαρελιών την ημέρα, μια μονάδα λιπαντικών στο Ντέρμπαν, καθώς και 820 πρατήρια καυσίμων και  εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου.
Επίσης, περιλαμβάνουν 220 καταστήματα εξυπηρέτησης πελατών σε όλη τη Νότια Αφρική και την Μποτσουάνα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ανάπτυξη της μεσαίας τάξης στη Νότια Αφρική έχει αποφέρει μία αύξηση της ζήτησης καυσίμων κατά περίπου 5% ετησίως κατά τα τελευταία 5 χρόνια.
Η Sinopec ανακοίνωσε, ότι θα διατηρήσει το σύνολο του εργατικού δυναμικού, καθώς και το υπάρχον εμπορικό σήμα της Caltex για τα πρατήρια καυσίμων για τα επόμενα 6 χρόνια.
Το υπόλοιπο 25% των περιουσιακών στοιχείων από τα οποία αποχωρεί η Chevron, θα εξακολουθήσει να ελέγχεται από εγχώριους επενδυτές, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Νοτίου Αφρικής.
Σημειώνεται, ότι ενδιαφέρον για τα περιουσιακά στοιχεία της Chevron είχαν επιδείξει η Γαλλική πετρελαϊκή Total και οι έμποροι εμπορευμάτων Glencore και Gunvor.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης