Ενέργεια & Αγορές

Βουλγαρία: Η ΒΕΗ θα επενδύσει 767 εκατ. ευρώ σε ενεργειακά έργα

Βουλγαρία: Η ΒΕΗ θα επενδύσει 767 εκατ. ευρώ σε ενεργειακά έργα

 Η κεφαλαιακή ενίσχυση της βουλγαρικής εταιρεία ενέργειας θα περιλαμβάνει την έκδοση 1,5 δισεκατομμυρίου νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 1 λέβα η καθεμία 

 

Η Βουλγαρική Ενεργειακή Εταιρεία (BEH) θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου κατά 1,5 δισεκατομμύριο λέβα ( 766,9 εκατομμύρια ευρώ) για να υποστηρίξει βασικά έργα του ενεργειακού τομέα, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση την Τετάρτη.

Αυτή η κεφαλαιακή ενίσχυση θα περιλαμβάνει την έκδοση 1,5 δισεκατομμυρίου νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 1 λέβα η καθεμία, που διοργανώνεται από το υπουργείο Ενέργειας.

Τα κεφάλαια θα διατεθούν σε επενδυτικά έργα, συμπεριλαμβανομένων των υδροηλεκτρικών σταθμών άντλησης-συσσώρευσης Chaira, Batak και Dospat, μαζί με την προσθήκη δύο νέων μονάδων στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής (NPP) του Κοζλοντούι. Επιπλέον, η αύξηση κεφαλαίου θα χρηματοδοτήσει αναβαθμίσεις στο δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου και την ανακατασκευή του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Το υπουργείο Ενέργειας ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η Citigroup, συμφώνησε να διευκολύνει τη χρηματοδότηση για την κατασκευή των δύο νέων μονάδων στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Κοζλοντούι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης