Τα φορτία είναι διαθέσιμα για παράδοση μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου - Το αργό παράγεται από κοιτάσματα εντός του Κόλπου και εξάγονται μέσω του Στενού του Ορμούζ
Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (ADNOC) προσφέρθηκε να πουλήσει αργό πετρέλαιο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε διαγωνισμό άμεσης παράδοσης, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το Reuters την Τρίτη.
Η εταιρεία προσφέρει φορτία Upper Zakum, Umm Lulu και Das crude με βάση το κόστος και το φορτίο (CFR), με τους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν τον προτιμώμενο προορισμό τους κατά την υποβολή προσφορών. Οι αγοραστές μπορούν να υποβάλουν προσφορές έως και 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.
Τα φορτία είναι διαθέσιμα για παράδοση μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου.
Οι τρεις ποιότητες αργού πετρελαίου παράγονται από κοιτάσματα εντός του Κόλπου και εξάγονται μέσω του Στενού του Ορμούζ.
Από την έναρξη του πολέμου ΗΠΑ-Ιράν, η ADNOC κατάφερε να εξάγει κάποιο πετρέλαιο εκτός του στενού με απενεργοποιημένους τους ιχνηλάτες θέσης των δεξαμενόπλοιων για την αποφυγή ιρανικών επιθέσεων. Οι αποστολές είτε εκφορτώνονταν με μεταφορά από πλοίο σε πλοίο (STS) σε ένα πλοίο που αργότερα μετέφερε το πετρέλαιο στον αγοραστή είτε απέπλευσε απευθείας στον αγοραστή.
Το αργό πετρέλαιο θα τιμολογείται με διαφορά είτε από τις επίσημες τιμές πώλησης της ADNOC είτε από το σημείο αναφοράς του Ντουμπάι, σύμφωνα με το έγγραφο υποβολής προσφορών.






