AD
Διεθνή

Ο Zelenskyy θα συναντηθεί στο Ταλίν με τον Φινλανδό ομόλογό του και τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας

Ο Zelenskyy θα συναντηθεί στο Ταλίν με τον Φινλανδό ομόλογό του και τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος θα έχει σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της Φινλανδίας, Alexander Stubb και τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Jonas Gahr Støre, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η φινλανδική προεδρία

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Εσθονίας Ταλίν, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν άλλοι αρχηγοί κυβερνήσεων από χώρες της Βαλτικής και της Σκανδιναβίας για να συμμετάσχουν στη Σύνοδο Συνεργασίας Σκανδιναβικών και Βαλτικών Χωρών.

Στη διάρκεια της παραμονής του ο Volodymyr Zelenskyy και η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας Olena Zelenska θα συναντηθούν και με τον πρόεδρο της Εσθονίας Alar Karis.

Τη σύνοδο φιλοξενεί η Εσθονία, η οποία έχει την εναλλασσόμενη προεδρία της NB8 (Nordic-Baltic Eight).

Tο NB8 είναι μια μορφή περιφερειακής συνεργασίας που περιλαμβάνει τη Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Ισλανδία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία.

Ο Εσθονός πρωθυπουργός Kristen Michal επανέλαβε ότι οι οκτώ χώρες έχουν υπάρξει οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της Ουκρανίας από την αρχή της ρωσικής εισβολής.


Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι ηγέτες των οκτώ χωρών της Βόρειας και Βαλτικής Ευρώπης έχουν παράσχει οικονομική στήριξη στην Ουκρανία ύψους μεγαλύτερου των 42 δισεκατομμυρίων ευρώ

«Η στήριξη της Ουκρανίας είναι μία από τις πρώτες προτεραιότητες της εσθονικής προεδρίας της NB8. Θα συζητήσουμε με ποιον τρόπο θα ενισχύσουμε τις αμυντικές ικανότητες της Ουκρανίας, θα αυξήσουμε την πίεση στη Ρωσία και θα κάνουμε ασφαλέστερη την Ευρώπη στο σύνολό της», δήλωσε ο Michal.

Οι συνομιλίες θα αφορούν επίσης και τη διαδρομή της Ουκρανίας προς την ένταξή της στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, το μέλλον της ευρωπαϊκής ασφάλειας, τη λογοδοσία της Ρωσίας για την επιθετικότητά της και για εγκλήματα πολέμου και την επιστροφή των παιδιών από την Ουκρανία που μεταφέρθηκαν στη Ρωσία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης