Επιχειρήσεις

Σταθάκης: Απαράδεκτο το αίτημα της ΝΔ για την ΔΕΗ που μιλά για ποινικές ευθύνες

Σταθάκης: Απαράδεκτο το αίτημα της ΝΔ για την ΔΕΗ που μιλά για ποινικές ευθύνες
«Το κείμενο είναι απαράδεκτο, το υπογραμμίζω» είπε ο κ. Σταθάκης υπογραμμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύει και «απειλές για ειδικά δικαστήρια».
Η κυβέρνηση θα παράσχει σύντομα ενημέρωση στη Βουλή σχετικά την πορεία της διαπραγμάτευσης για τη ΔΕΗ, όπως είπε σήμερα από το βήμα του Κοινοβουλίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.
Ωστόσο, απέρριψε ως ουσιαστικά αλλά και τυπικά «απαράδεκτο» το αίτημα της ΝΔ, για κλήτευση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Μανόλη Παναγιωτάκη «να ενημερώσει για τις αρνητικές εξελίξεις που οδηγούν στην απαξίωση της ΔΕΗ και φέρνουν την επιχείρηση στα πρόθυρα της κατάρρευσης», καλώντας μάλιστα τον επικεφαλής της ΔΕΗ «να ενημερώσει για τη διερεύνηση των ευθυνών, που υπάρχουν σε επιχειρησιακό και πολιτικό επίπεδο»..
«Το κείμενο είναι απαράδεκτο, το υπογραμμίζω» είπε ο κ. Σταθάκης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύει και «απειλές για ειδικά δικαστήρια».
Ο κ. Σταθάκης ανέφερε, ότι το αίτημα της ΝΔ πάσχει και για τυπικούς λόγους.
«Από ό,τι μαθαίνω από την πρόεδρο της Επιτροπής, το αίτημα της ΝΔ δεν πληροί ούτε τα τυπικά, για να προκαλέσει τη συζήτηση» είπε και συμπλήρωσε ότι «η απάντησή μου είναι αρνητική απέναντι στη ΝΔ».
Σημείωσε δε, ότι με πρωτοβουλία της η κυβέρνηση θα κάνει ειδική συζήτηση στην Επιτροπή στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο κ. Σταθάκης είπε ακόμη, ότι «άλλο το σχέδιο της ΝΔ για τον ενεργειακό τομέα και άλλο το δικό μας.
Η ΝΔ έχει σαφή θέση, “Πουλήστε τα όλα”.
Η δική μας στρατηγική εστιάζεται στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, την υιοθέτηση επιβεβλημένων από το ευρωπαϊκό πλαίσιο αλλαγών και την ενίσχυση του ανταγωνισμού.
Σε αυτό το πλαίσιο, πυλώνας του ενεργειακού συστήματος θα είναι η ΔΕΗ».
Είπε ακόμη, ότι «δεν υπάρχει τίποτε κρυφό» και συμπλήρωσε ότι «εμείς πήγαμε στην Κοζάνη την προηγούμενη Παρασκευή και είχαμε ανοικτό διάλογο με την τοπική κοινωνία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την πορεία της διαπραγμάτευσης».
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποστήριξε ακόμη, ότι «για να λειτουργήσει το σχέδιο της ΝΔ, πρέπει να καταρρεύσει η ΔΕΗ.
Οπότε οι καταστροφολογικοί τόνοι ανεβαίνουν.
Επιτρέψτε μου να κρατήσω αποστάσεις από την καταστροφολογία για τη ΔΕΗ».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης