Διεθνή

Δίωρη συνάντηση του Putin με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ - Tillerson: Να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τη Μόσχα

Δίωρη συνάντηση του Putin με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ - Tillerson: Να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τη Μόσχα
Lavrov: Ανεξάρτητη έρευνα για τη Συρία
Δεκτός από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin στο Κρεμλίνο έγινε τελικά σήμερα (12/4/2017) ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson, καθώς οι μέχρι τώρα ενδείξεις απομάκρυναν το ενδεχόμενο μίας συνάντησης μεταξύ των δύο ανδρών, λόγω της κρίσης στη Συρία.
Παρών στη συνάντηση, που ήταν διάρκειας μεγαλύτερης των δύο ωρών, ήταν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov.  
Αυτή την ώρα δίνουν συνέντευξη Τύπου οι δύο υπουργοί Εξωτερικών κ.κ Tillerson και Putin αντίστοιχα
«Κοινός μας στόχος και βούληση παραμένει η ήττα του Ισλαμικού Κράτους και όλων των τρομοκρατών», τόνισε στην συνέντευξη Τύπου ο Lavrov ενώ για το θέμα της χημικής επίθεσης στη Συρία ζήτησε τη διεξαγωγή μίας ανεξάρτητης έρευνας στο πλαίσιο του ΟΗΕ.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας δήλωσε πως η Μόσχα είναι έτοιμη για συνομιλίες με την Ουάσιγκτον για τη Συρία.
Για το θέμα της Βόρειας Κορέας και της έντασης με τις ΗΠΑ ο Lavrov τάχθηκε υπέρ μίας διπλωματικής προσέγγισης.
Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson τόνισε, πως δεν μπορούν να διατηρηθούν σε αυτό το κακό επίπεδο οι σχέσεις Ουάσιγκτον – Μόσχας.  
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Dmitri Peskov δεν είχε επιβεβαιώσει την πιθανότητα μίας συνάντησης του Putin με τον Τillerson.
H συνάντηση πραγματοποιείται μετά τις επικρίσεις του Putin σε βάρος των ΗΠΑ, πως οι σχέσεις των δύο χωρών είναι σήμερα στο χειρότερη σημείο από τότε που ανέλαβε πρόεδρος ο Trump.
Από την πλευρά του ο Lavrov επέκρινε ως «ασαφή» και «αντιφατική» την εξωτερική πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα το worldenergynews.gr κατέγραφε:

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δέχθηκε στο Κρεμλίνο τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Rex Tillerson και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergei Lavrov, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Dimitry Peskov, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες όσον αφορά το περιεχόμενο των συνομιλιών.
Σύφμωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ νωρίτερα ο Peskov όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει συνάντηση του Rex Tillerson και Lavrov με τον Ρώσο πρόεδρο, είχε δηλώσει ότι "υπάρχει κάποια πιθανότητα", σε περίπτωση που οι δύο υπουργοί Εξωτερικών "θεωρήσουν σκόπιμο να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των μεταξύ τους συνομιλιών".

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης