Διεθνή

Τον Μάιο ορίστηκε η συνάντηση του Ερντογάν με τον Τραμπ στον Ουάσιγκτον

Τον Μάιο ορίστηκε η συνάντηση του Ερντογάν με τον Τραμπ στον Ουάσιγκτον
Όπως έκανε γνωστό ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν πριν από την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 24 Μαΐου 2017.
Πριν από την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 24 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον, όπως έκανε γνωστό ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ο τελευταίος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον, με τον οποίον συζήτησαν τις λεπτομέρειες της επικείμενης συνάντησης.
Εν τω μεταξύ, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ο Τσαβούσογλου υπογράμμισε, ότι οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη δεν είναι αντικειμενικοί και η έκθεση που συνέταξαν, δεν είναι αξιόπιστη.
Αφού επεσήμανε, ότι η έκθεση του ΟΑΣΕ για το δημοψήφισμα περιέχει πολλά λάθη, υποστήριξε ότι «ο ΟΑΣΕ δεν μπορεί να κάνει πολιτικές αναλύσεις» και συμπλήρωσε ότι «οι εκθέσεις του ΟΑΣΕ δεν χαίρουν πλέον εκτίμησης».
Δήλωσε εξάλλου ότι η ΕΕ δεν έχει το δικαίωμα διερεύνησης σε σχέση με το δημοψήφισμα.
Όπως είπε «υπάρχουν σκόπιμα σχόλια γεμάτα άγνοια όσον αφορά το δημοψήφισμα», προσθέτοντας ότι «αυτό το σύνταγμα θα τεθεί σε ισχύ μετά το 2019» και συνεπώς δεν ισχύει, ότι ενισχύονται οι εξουσίες του Ερντογάν.
Επιπλέον όπως είπε «με το νέο σύνταγμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει επιπλέον καθήκοντα και είναι αναγκασμένος να λογοδοτήσει».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης