Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σταθάκης: Μεγάλη συναίνεση στο ΕΣΕΠ για την εθνική ενεργειακή στρατηγική

Σταθάκης: Μεγάλη συναίνεση στο ΕΣΕΠ για την εθνική ενεργειακή στρατηγική
Υποστήριξε ότι «είναι ένας κοινός τόπος, μπορεί να χαρακτηριστεί στην κυριολεξία εθνική στρατηγική, ακριβώς επειδή υπάρχει μία μεγάλη συναίνεση σε σχέση με τους τέσσερις άξονες πολιτικής».
Ως πολύ εποικοδομητική και με μεγάλη συναίνεση για την εθνική ενεργειακή στρατηγική χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης τη συζήτηση για τα ενεργειακά, που πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) στο υπουργείο Εξωτερικών.
Μετά την ολοκλήρωση του ΕΣΕΠ, ο κ. Σταθάκης δήλωσε:
«Έγινε μία εκτενής συζήτηση πάνω στην εθνική ενεργειακή πολιτική.
Παρουσιάσαμε λεπτομερώς τους τέσσερις στόχους που είναι: Η προσαρμογή της ενεργειακής παραγωγής ως προς το κλίμα και τις δεσμεύσεις για την κλιματική αλλαγή που έχει κάνει η χώρα, η ασφάλεια του ενεργειακού μας συστήματος με τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας ενέργειας και τις διασυνδέσεις, η ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής ενέργειας και η μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο».
Πρόσθεσε ότι «υπήρξε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση από όλα τα κόμματα που συμμετείχαν» και κατέληξε λέγοντας, ότι «μπορώ να πω ότι είναι ένας κοινός τόπος, μπορεί να χαρακτηριστεί στην κυριολεξία εθνική στρατηγική, ακριβώς επειδή υπάρχει μία μεγάλη συναίνεση σε σχέση με τους τέσσερις αυτούς άξονες πολιτικής».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης