Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Gazprom θα επενδύσει συνολικά 596 εκατομμύρια δολάρια στον Turkish Stream το 2016

Η Gazprom θα επενδύσει συνολικά 596 εκατομμύρια δολάρια στον Turkish Stream το 2016
Το έργο εκτιμάται ότι θα κοστίσει συνολικά 11,4 δισ. δολάρια.
Ο κορυφαίος παραγωγός φυσικού αερίου της Ρωσίας Gazprom σχεδιάζει να δαπανήσει περισσότερα από 595 εκατομμύρια δολάρια το 2016 για την επέκταση του συστήματος αγωγών φυσικού αερίου για την παροχή αερίου στον αγωγό Turkish Stream και την εκτέλεση του ίδιου του έργου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα Δευτέρα (7/11) η ίδια η εταιρεία.
Συγκεκριμένα, το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας για το τρέχον έτος προβλέπει την δαπάνη 228 εκατομμυρίων δολαρίων για την επέκταση του συστήματος αγωγών φυσικού αερίου και την παροχή στον Turkish Stream και 368 εκατομμυρίων δολαρίων για την υλοποίηση της κατασκευής του Turkish Stream.
Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν την έναρξη του τουρκικού αγωγού τον Δεκέμβριο του 2014, ως εναλλακτική λύση για το έργο του αγωγού φυσικού αερίου South Stream.
Είχε προβλεφθεί, ότι το υποθαλάσσιο τμήμα του τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου θα περιλαμβάνει τέσσερα τμήματα, με χωρητικότητα 15.750 εκατομμύρια κυβικά μέτρα το καθένα. Ωστόσο, στη συνέχεια ανεστάλησαν οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο, κυρίως λόγω της κρίσης στις διμερείς σχέσεις.
Μετά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν μεταξύ του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη τον Αύγουστο του 2016, ελήφθη η απόφαση να επαναληφθούν οι εργασίες στον Turkish Stream.
Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου μέσω της Μαύρης Θάλασσας στο ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας και την επέκτασή του δυτικά προς τα σύνορα με την Ελλάδα.
Το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού θα έχει μήκος περίπου 910 χλμ. και το χερσαίο στο τουρκικό έδαφος 180 χλμ.
Το έργο εκτιμάται ότι θα κοστίσει συνολικά 11,4 δισ. δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης