Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Υποχώρησαν Dow και S & P – Οριακά κέρδη για τον Nasdaq

Wall Street: Υποχώρησαν Dow και S & P – Οριακά κέρδη για τον Nasdaq
Ο S & P Energy Sector υποχώρησε 0,32% στις 497,35 μονάδες
Οι μετοχές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα σήμερα Παρασκευή 12/5/2017, καθώς οι επενδυτές πέρασαν μια δύσκολη εβδομάδα με τα αποτελέσματα στο λιανεμπόριο  καθώς και με τα  μικτά οικονομικά στοιχεία.
Ο Dow Jones υποχώρησε περίπου 22 μονάδες, με τη Goldman Sachs να καταγράφει τις περισσότερες απώλειες και έκλεισε με απώλειες 0,11% στις 20896,61 μονάδες
Ο δείκτης S & P 500 υποχώρησε κατά 0,15% στις 2390,90 μονάδες,
Ο S & P Energy Sector υποχώρησε 0,32% στις 497,35 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε οριακή άνοδο 0,09% στις 6121,23 μονάδες.
Η πτώση των λιανικών πωλήσεων ήρθε μετά την άνοδο της  J.C. Penney κατά περισσότερο από 14% το απόγευμα.
 Η εταιρεία ανακοίνωσε μικτά τριμηνιαία αποτελέσματα, που ξεπέρασαν τις  προσδοκίες, αλλά οι πωλήσεις των  καταστημάτων μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο.
Αρκετές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των Macy's και Nordstrom, είδαν τις μετοχές τους αυτή την εβδομάδα να κινούνται χαμηλότερα λόγω των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων θέτοντας τον κλάδο υπό πίεση.
Οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά τον χώρο του λιανεμπορίου , καθώς αξιολογούν την ισχύ του καταναλωτή, βασικό στοιχείο της οικονομίας των ΗΠΑ.
Στα οικονομικά νέα, ανακοινώθηκαν  οι λιανικές πωλήσεις  οι οποίες αυξήθηκαν κατά  0,4% τον Απρίλιο από τον Μάρτιο, λιγότερο από το αναμενόμενο.
Εν τω μεταξύ, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τις προσδοκίες.
Στο δωδεκάμηνο έως τον Απρίλιο, ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 2,2%.

Η εβδομαδιαία πορεία των δεικτών

Οι μετοχές διαπραγματεύθηκαν σε στενό εύρος αυτή την εβδομάδα, με  τον S & P και τον Dow να παρουσιάζουν ελαφρές εβδομαδιαίες απώλειες και το Nasdaq να κλείνει την εβδομάδα υψηλότερα.
S & P και η Nasdaq επίσης κατέγραψαν ρεκόρ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα καθώς η μεταβλητότητα έφτασε τα χαμηλότερα επίπεδα από το 1993 σε κλείσιμο.
Ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE (VIX), γνωστός ως δείκτης του φόβου στην αγορά, διαπραγματεύθηκε κοντά στις 10  μονάδες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας ανησυχίες για την εφησυχασμό στην αγορά.

Πετρέλαιο - Χρυσός

Οριακή άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο. Περί τις 23:05 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν 47,90 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 0,15% και το brent στα 50,88 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,22%.
Την ίδια ώρα η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1228,30 δολάρια η ουγγιά με άνοδο 0,33%.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης